Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Nokta dergisi hakkındaki toplatma kararı

Nokta dergisi hakkındaki toplatma kararı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-02 19:35:29

Nokta dergisi hakkındaki toplatma kararı
Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği de İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliğinin ardından Nokta dergisinin son sayısının toplatılmasına ve bunlara el konulmasına karar verdi.

Hakimliğin, değişik iş kararına göre toplatma talebi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosundan geldi.

Bürodan hakimliğe gönderilen evrakta, derginin 2-8 Kasım tarihli 24. sayısında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunun işlendiğine dair somut delil teşkil ettiğinden, derginin bu sayısının, Basın Kanunu'nun 25. ve CMK hükümleri gereğince toplatılmasına karar verilmesi" istendi.

Hakimlik, yaptığı değerlendirme sonucunda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunun talebini kabul ederek, derginin son sayısının toplatılmasına ve bunlara el konulmasına karar verdi.

Bu arada, derginin internet erişimi de engellendi.

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, Nokta dergisindeki haberin basın ve yayın özgürlüğü ile habercilik kapsamı dışında, kışkırtıcı, eleştirinin ötesinde, suç işlemeye alenen tahrik ve isyana çağrı niteliğinde yazı-yorumlar içerdiği gerekçesiyle yayının bu haftaki sayısının toplatılmasına ve bunlara el konulmasına karar vermişti.

Haber Ara