Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Netanyahu'nun Yahudi soykırımı için Filistinlileri suçlaması

Netanyahu'nun Yahudi soykırımı için Filistinlileri suçlaması

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-22 16:37:50

Netanyahu'nun Yahudi soykırımı için Filistinlileri suçlaması
Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Hilli, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Yahudilerin katledilmesi için Adolf Hitler'i Filistinli Müftü Hacı Emin Hüseyni'nin ikna ettiği" yönündeki iddialarını "yersiz" olarak nitelendirdi.

Hilli yaptığı yazılı açıklamada, Netanyahu'nun 37. Dünya Siyonist Kongresi'nde sarf ettiği sözlerle, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) özellikle de Filistin topraklarındaki işgalin sonlanmasıyla ilgili kararlarından kaçmaya çalıştığını savundu.

Hilli açıklamasında, "Netanyahu'nun yaptığı açıklamalar, izlediği politikanın, insanları Filistinlilere karşı tahrik etmek dürtüsüyle tarihi gerçeklikleri bile çarpıtacak kadar yersiz olduğunu göstermektedir ve Holokost kurbanlarına hakaret anlamı taşımaktadır" ifadesini kullandı.

- Filistinlilere yönelik ihlallere son verilsin çağrısı

Arap Birliği'nden yapılan bir diğer açıklamada ise Genel Sekreter Nebil el-Arabi'nin bugün BMGK'da bir konuşma yaparak uluslararası camia ve Güvenlik Konseyi'ne, İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlallerine son vermesi için çalışma çağrısında bulunacağı kaydedildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, salı günü Kudüs'te düzenlenen "37. Dünya Siyonist Kongresi'nde" yaptığı konuşmada, "Hitler Yahudileri yok etmek değil sürgün etmek istemişti. Filistin Müftüsü Hacı Emin Hüseyni Berlin'e giderek ona, 'Yahudileri sürgün edersen hepsi buraya (Filistin'e) gelir' dedi. Hitler, 'Peki ne yapayım onlara?' diye sordu. Hüseyni 'Onları yak' dedi" iddiasında bulunmuştu.

Almanya'da Hitler yönetimi, 1939-1945 döneminde Yahudiler başta olmak üzere Romanlar, Nazi aleyhtarı Almanlar, engelliler, savaş tutsakları, Lehler ve diğer Slavların da aralarında olduğu milyonlarca kişiyi sistematik olarak katletmişti. II. Dünya Savaşı sırasında soykırıma kurban giden Yahudi sayısının 6 milyon olduğu belirtiliyor.

İsrail'de Holokost'un (Yahudi soykırımı) kurbanları için her yıl 27 Nisan'da anma törenleri yapılıyor.

Haber Ara