Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Netanyahu'nun Yahudi soykırımı için Filistinlileri suçlamas

Netanyahu'nun Yahudi soykırımı için Filistinlileri suçlaması

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-21 21:47:12

Netanyahu'nun Yahudi soykırımı için Filistinlileri suçlamas
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Yahudilerin katledilmesi için Adolf Hitler'i Filistinli Müftü Hacı Emin Hüseyni'nin ikna ettiği" yönündeki iddialarını, "ahlaksızca ve alçakça" nitelendirdi.

Abbas, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile Ramallah'ta düzenlenen ortak basın toplantısında, Netanyahu'nun Yahudiler aleyhine işlenen suçta, Hitleri temize çıkardığını ve Filistinli Müftü'yü suçladığını vurgulayarak, "Netanyahu, yaşanan olayda baş sorumlunun Hitler değil, Müftü Hüseyni olduğunu söyleyerek, tarihi ve kendilerine karşı işlenmiş suçları değiştirmek istiyor" dedi.

Netanyahu'nun tarihi gerçekleri çarpıtarak, Filistinlilerin konumunu zedelemek istediğini ifade eden Abbas, "Yahudilerin katledilmesi için Adolf Hitler'i Filistinli Müftü Hacı Emin Hüseyni'nin ikna ettiği yönündeki iddiaları ahlaksızca ve alçakçadır" diye konuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün Kudüs'te düzenlenen "37. Dünya Siyonist Kongresi'nde" yaptığı konuşmada, "Hitler Yahudileri yok etmek değil sürgün etmek istemişti. Filistin Müftüsü Hacı Emin Hüseyni Berlin'e giderek ona, 'Yahudileri sürgün edersen hepsi buraya (Filistin'e) gelir' dedi. Hitler, 'Peki ne yapayım onlara?' diye sordu. Hüseyni 'Onları yak' dedi" iddiasında bulunmuştu.

Almanya'da Hitler yönetimi, 1939-1945 döneminde Yahudiler başta olmak üzere Romanlar, Nazi aleyhtarı Almanlar, engelliler, savaş tutsakları, Lehler ve diğer Slavların da aralarında olduğu milyonlarca kişiyi sistematik olarak katletmişti. II. Dünya Savaşı sırasında soykırıma kurban giden Yahudi sayısının 6 milyon olduğu belirtiliyor.

İsrail'de Holokost'un (Yahudi soykırımı) kurbanları için her yıl 27 Nisan'da anma törenleri yapılıyor.

VİDEO HABER

Kürtçe bilmeyen DEM Parti'liler Erbil Valisi ile tercüman eşliğinde görüştü

Haber Ara