Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Nese Karabocek konser verdi

Nese Karabocek konser verdi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-28 23:57:55

Nese Karabocek konser verdi
Türkiye'nin en çok Altın Plak ödülü alan, "Orta Şarkın Altın Bülbülü" ünvanlı ses sanatçısı Neşe Karaböcek Üsküdar'da hayranlarıyla buluştu.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki konseri öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan Neşe Karaböcek, konseri düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğüne teşekkür etti.

Henüz 5 yaşındayken "Karaböcek" piyesiyle sahnelere adım attığını dile getiren sanatçı, şunları söyledi:

"Çok küçük yaşta sahneyle tanıştım. Müziğe opera ile başladım, konservatuvarda şan, bale, tiyatro eğitimiyle bitirdim. Cüneyt Gökçer beni sahneye çıkardı ve soprano söyledim o küçük yaşlarda. Batı müziği eğitimi aldıktan sonra da halk evlerinde de türkülerimizi öğrendim. Kendi müziğimizi, halkımın sevdiği müziği öğrenmeden, söylemeden bugün hala sevilen bir sanatçı olamazdım."

Türkiye'de ilk kez arabesk müziği kendisinin başlattığını aktaran Karaböcek, "Bir şarkımda birçok sazı kullandım. Dinleyen çok beğendi, bir süre sonra 'bu Arap müziğine benziyor' dediler. Eleştirenler de oldu fakat daha sonra da Orhan Gencebay bir sürü beste yaptı, arabesk müzik yayıldı" diye konuştu.


- "Arabeski küçümseyeni ben de küçümserim"

Neşe Karaböcek, arabesk müziğin halk tarafından dinlendiğini ve sevildiğini vurgulayarak, "Arabeski küçümseyeni ben de küçümserim. Bu halkı hiç tanımıyorlar demektir. Sadece bizim insanlarımız değil, dünyanın birçok ülkesinde insanlar bu müziği duyunca etkileniyor, kalplerine dokunuyor. Hepimiz arabeskiz, insanlar bir sürü şey düşünüyor, üzülüyor, seviniyor, kendisini anlatacak sesi de arabeskte buluyor. Bu müziği küçümseyen kendini de küçümser, halkı küçümser, halkı küçümseyene de halk değer vermez, konser salonları şu an burada olduğu gibi dolup taşmaz" yorumunu yaptı.

Konserlerinde salonlara dinleyicilerin sığmadığını aktaran Karaböcek, halkın eski şarkıları her zaman çok sevdiğini, yediden yetmişe herkesin eski şarkılarda kendisine ait sevgi, aşk, özlem, hasret, dostluk gibi duyguları bulduğunu söyledi.

Karaböcek, yaklaşık 8 yıl aradan sonra yeni albümle hayranlarının karşısına çıkacağını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Bir süredir beste yapmıyordum çünkü artık kendimi aşmam gerektiğini düşünüyordum. Şu an sözü, müziği, bestesi bana ait dört şarkı hazırladım. Hele içlerinden bir tanesi tam da 'evet kendimi aştım' dediğim bir şarkı oldu. Mayıs ayında stüdyoya gireceğim, çok heyecanlıyım. Herkes bütün şarkıları çok sevecek eminim. Gümbür gümbür bir albüm olacak."

Halkın gönlünde yer etmekten, konserlerine gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Karaböcek, "Bu seviyeye gelmek için her zaman halkımın seveceği işler yapmaya çalıştım ve her zaman onlar için daha iyi şarkı söylemek, daha iyi şarkılar yapmak için çok çalıştım" ifadesini kullandı.

Müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserde Karaböcek'e vokalde sanatçı Seçil, kanunu ile Osman Nar eşlik etti.

Haber Ara