Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Myanmarlı muhalif lider, Çin'de

Myanmarlı muhalif lider, Çin'de

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-11 14:46:15

Myanmarlı muhalif lider, Çin'de
Myanmarlı muhalif lider Aung San Suu Çii, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile başkent Pekin'de bir araya geldi.

Şinhua ajansının haberine göre, başkent Pekin'de Aung San Suu Çii ile yaptığı görüşmede Çin Devlet Başkanı Şi, Myanmar ve Çin'in dost komşu ülkeler olduğunu belirtti.

Myanmar ve Çin arasında 65 yıl önce diplomatik ilişkilerin başlamasından bu yana tarihi dostluklarının hiç değişmediğini ifade eden Şi, iki ülkenin ortak çıkarların yanı sıra üzüntü ve mutlulukta kader birliği yapmış bir topluluk olduğunu bildirdi.

Şi ayrıca, dostluklarını ve işbirliklerini artırmak için tarafların birlikte çalışmaya devam etmeleri gerektiğini kaydederek, Çin-Myanmar ilişkilerine her zaman stratejik ve uzun vadeli bir bakış açısıyla baktıklarını dile getirdi.

Çin'e ilk kez ziyarette bulunan Myanmar Ulusal Demokrasi Birliği Partisi (NLD) lideri Suu Çii'nin pazar gününe kadar resmi temaslarda bulunması bekleniyor.

Myanmar'daki askeri destekli yönetime karşı yürüttüğü barışçıl mücadeleyle tanınan Aung San Suu Çii, 1991 yılında Nobel Barış Ödülü kazanmıştı. Yönetim karşıtı mücadelesinden dolayı aralıklarla yıllarca ev hapsinde kalan muhalif lider, son olarak 2010 yılının sonunda serbest kalmıştı.

Haber Ara