Dolar

32,2722

Euro

34,6936

Altın

2.411,68

Bist

10.045,74

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 17:41:35

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
Darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşları hakkındaki idam cezasının uygulanmaması için Bursa ve Kütahya'dan ilgili makamlara mektup gönderildi.

Bursa İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) üyesi bir grup, Atatürk Caddesi'ndeki PTT önünde toplanarak, Mısır bayrakları ve üzerinde Rabia işaretlerinin bulunduğu dövizler açtı.

BİHMED Başkanı Kadir Oruç, grup adına yaptığı açıklamada, Muhammed Mursi ve arkadaşları için verilen idam kararları karşısında büyük bir üzüntü ve endişe duyduklarını, bu kararların hukuksuz olduğunu ve adaletin bir an önce tecelli etmesi gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Mursi ve arkadaşlarının uğradığı haksızlık ve zulmün Türkiye gençliği tarafından büyük tepkiyle karşılandığını anlatan Oruç, "Mısır halkının önemli bir kısmının seçimlerde desteklediği bu insanların geleceği, artık bütün Müslümanlarla birlikte bizim de meselemiz ve gündemimiz haline gelmiştir. Onlar hakkında verilecek adaletsiz bir karar, her birimizin yüreğinde hak ettiği yankıyı bulacak ve asla unutulmayacaktır" diye konuştu.

Oruç, insanlık tarihinin, halkların iradesini hiçe sayarak zorbalığa başvuran idarecilerin, hüsrana uğradığını gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bugün kazanmış gibi görünebilirsiniz ama Allah'ın da bir hesabı vardır ve bu hesabın sizi nerede ve nasıl yakalayacağını asla bilemezsiniz. Eğer Musa'nın kıssasından ibret almazsanız Firavun'un akıbetine uğramaktan nasıl kurtulacaksınız? Bugün şerde birleştiğiniz, kirli ittifaklar içine girdiğiniz dostlarınız, sizi Allah'ın azabından da koruyabilecekler mi? Ne yazık. Mısır'ın tarihine, Müslüman kimliğine, ümmetin gönlünde taht kurmuş fikir ve cihat önderlerinin davasına sadık kalmak yerine İslam beldelerini kan gölüne çeviren sinsi düşmanların yanında saf tutmanız Müslümanların hafızasına bir ibret vesikası olarak kazınacaktır. Biliniz ki Mısır'ın öz evlatları olan İhvan-ı Müslimin mensuplarını sindirme politikanızdan vazgeçmezseniz nefret ve lanetle anılan zalimlerden biri olarak tarihe geçeceksiniz. Görmelisiniz ki verilen idam kararlarının uygulanması Mısır'da yeni bir kargaşa ve çatışma döneminin başlamasına sebep olacağı gibi, nesiller boyu etkisini sürdürecek düşmanlıkların tohumunu atacaktır. Halkınızın ve bütün Müslümanların beklentisi, Mursi ve diğer İhvan-ı Müslimin mensupları hakkındaki idam kararının kaldırılmasını ve onlara özgürlüklerinin iade edilmesini sağlamanızdır."

Grup, daha sonra Heykel PTT Şubesi'nden, Mursi hakkındaki idam kararının kaldırılması için Mısır Cumhurbaşkanlığına, Adalet Bakanlığına ve El-Ezher Üniversitesine mektup gönderdi.

Eyleme, AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan da destek verdi.

- Kütahya

Kütahya İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği (KİHMED) üyeleri de Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezasının kaldırılması için ilgili makamlara mektup gönderdi

Cumhuriyet Caddesi'ndeki PTT önünde bir araya gelen grup adına açıklama yapan Mustafa Özbey, Türkiye Müslümanları için çok önemli bir ilim ve irfan ocağı olan imam hatiplerde eğitim görenlerin Mısırlı kardeşlerinin yanında olduğunu söyledi.

İmam hatip okullarının mezunları ve mensupları olarak Muhammed Mursi ve arkadaşları için verilen idam kararları karşısında büyük üzüntü ve endişe içerisinde olduklarını dile getiren Özbey, şöyle konuştu:

"Bu kararların hukuksuz olduğunu ve adaletin bir an önce tecelli etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Mursi ve arkadaşlarının uğradığı haksızlık ve zulüm Türkiye gençliği tarafından büyük tepkiyle karşılanmakta, vicdanlarda derin yaralar açmaktadır. Mısır halkının önemli bir kısmının seçimlerde desteklediği bu insanların geleceği, artık bütün Müslümanlarla birlikte bizim de meselemiz ve gündemimiz haline gelmiştir. Bizler, Türkiye'nin ümmet sevdalısı gençleri olarak, sorumluluğumuz gereği sizi adalete, hakka ve insafa davet ediyoruz."

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı'nın da destek verdiği eylem, grup üyelerinin mektuplarını postalaması ile sona erdi.

Haber Ara