Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-20 14:58:34

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu İnsan Hakları Sözcüsü Tom Koenigs, Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı verilen idam cezasının onaylanmasının, darbeyle yönetime gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi hukukun üstünlüğüne döndürmeye çalışanların yüzüne vurulan bir darbe olduğunu söyledi.

Koenigs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'daki durumun kendisini endişelendirdiğini belirtti.

Eski Cumhurbaşkanı Mursi hakkında verilen kararın onaylanmasının buz dağının görünen kısmı olduğuna ve diğer kişiler hakkındaki kararların da onandığına dikkati çeken Koenigs, "Kararların arkasında açık bir şekilde siyasi motivasyon olması Mısır yargısının bağımsız olduğu görünümünü ortadan kaldırmıştır. Şimdi sadece adil bir temyiz sürecinin olmasını ümit edebiliriz" dedi.

"Mursi'ye karşı alınan kararın onaylanması, aralarında Alman hükümetinin de bulunduğu Sisi'yi hukukun üstünlüğüne döndürmeye ikna etmeye çalışanların yüzüne vurulmuş bir darbedir" ifadelerini kullanan Koenigs, yine de bu karara karşı çaba gösterilmesinin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Sisi'nin de uluslararası alanda kabul görmeye ve desteğe ihtiyaç duyduğuna işaret eden Koenigs, çok sayıda ülkenin yönetiminin söz konusu karara ve yargılanma şekline itirazda bulunmalarını ve diplomatik bağlantılarını kullanarak Mısır'ın hukuk devleti yoluna dönmesini sağlamalarını ümit ettiğini söyledi.

Koenigs, idam cezasını insanlık dışı olarak niteleyerek, bu cezanın her şeyden önce siyasi motivasyondan dolayı verilemeyeceğini dile getirdi.

Haber Ara