Dolar

32,2513

Euro

34,6800

Altın

2.397,21

Bist

10.247,75

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 23:17:27

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
İspanyol hükümeti, Mısır'da darbeyle görevden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam cezası kararının onanmasından "endişe duyduklarını" bildirdi.

Hükümet adına Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mursi hakkında verilen karar eleştirilerek, "Kahire'deki bir mahkeme tarafından Mursi ve diğer suçlananlar için verilen idam cezasının onaylanmasından dolayı endişe duyuyoruz. İspanya, insan haklarını savunma politikası kapsamında idam cezasına karşı güçlü bir duruş sergilemektedir. İspanyol hükümeti, uluslararası zorunluluklar çerçevesinde, insanlık ve yasallık temellerinde bu idam cezalarının gözden geçirileceğine inanıyor" denildi.

Mısır mahkemesi, "Hapishaneler baskını" davasında, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de aralarında bulunduğu, daha önce idam konusunda görüş için dosyaları müftülüğe gönderilen 100 kişiye idam cezası vermişti.

Mahkeme "Casusluk" davasında ise Mursi ve Bedii'nin de aralarında bulunduğu 17 kişi için müebbet hapis, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır ve 14 kişi için ise idama hükmetmişti.

Haber Ara