Dolar

32,4207

Euro

34,7476

Altın

2.427,08

Bist

10.082,77

Mısır'da darbe karşıtlarının yargılanması

Mısır'da darbe karşıtlarının yargılanması

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-05 20:52:14

Mısır'da darbe karşıtlarının yargılanması
Mısır'da darbe karşıtı 114 kişinin yargılandığı, kamuoyunda "Deyr Mevas" olarak bilinen davanın duruşmasının, görgü tanıklarının dinlenmesi için ertelendiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Asyut'taki askeri ceza mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşması 93 sanığının gıyabında gerçekleşti. Mahkeme, görgü tanıklarının dinlenmesi için duruşmanın 12 Ekim'e ertelenmesi yönünde karar verdi.

Söz konusu davada "Rabiat'ul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki kanlı baskının ardından Ağustos 2013'te Minye ili Deyr Mevas ilçesi postanesi, gençlik ve spor merkezi ile Tedarik Müdürlüğü'nü basmak ve ateşe vermek" suçlamalarıyla yargılanan sanıkların dosyası, geçen şubat ayında Mısır Başsavcısı Hişam Berakat tarafından askeri mahkemeye sevk edilmişti. Berakat, daha önce de aldığı kararlarla, darbe karşıtı binden fazla kişiyi askeri mahkemelere sevk etmişti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Ekim 2014'te çıkardığı kanunla, kamu kurum ve kuruluşları, askeri tesisler kapsamına alınmış ve buralara yönelik saldırıların faillerinin askeri mahkemede yargılanacağı belirtilmişti.

Sanıkların yasal ve hukuki haklarının muhafaza edilmesine ilişkin çekinceleri nedeniyle uluslararası yargı kurumlarının, endişeyle yaklaştığı, "sivillerin askeri mahkeme önünde yargılanması" konusunun, Mısır siyaset sahnesinin tartışılan konuları arasında yer aldığı ifade ediliyor.

Haber Ara