Dolar

32,2658

Euro

34,7188

Altın

2.401,59

Bist

10.336,50

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik yargılamalar

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik yargılamalar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-13 03:59:45

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik yargılamalar
Mısır'da askeri mahkemenin 20 darbe karşıtı hakkında 3 yıl ile müebbet arasında değişen hapis cezaları verdiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Dekahliyye Askeri Mahkemesi, "terör hücresi kurma, kamu malı ve özel mülke zarar verdikleri" gerekçesiyle Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) üye oldukları belirtilen 20 kişi hakkında 3 yılla müebbet arasında değişen hapis cezaları verdi.

Aralarında öğrencilerin de bulunduğu sanıklardan gıyaplarında yargılanan 9 kişi hakkında hapis cezalarına ek olarak 20 bin cüneyh (7 bin 319 TL) para cezası verildiği ifade edildi.

Mısırlı avukatlar, sanıkların çoğunun kaçırıldığını ve 5-10 gün kendilerinden haber alınamadığını, daha sonra bu kişilerin Dekahliyye'deki Miyt Gamr polis karakolunda ortaya çıktıklarını öne sürüyor.

Bunun yanı sıra Dekahliyye'de, Munatullah Mustafa ve Ebrar el-Anani, Mansura Üniversitesi'nde darbe karşıtı gösterilere katıldıkları gerekçesiyle verilen 2 yıllık hapis cezalarını doldurmalarının ardından serbest bırakıldı.

Söz konusu 2 kişi, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından Kurban Bayramı'nda haklarında af çıkan isimler arasında yer alıyordu. Ancak söz konusu karar bu kişiler hakkında uygulamaya konulmamıştı.

- İhvan'a bağlı 12 derneğin feshedilmesi kararı

Öte yandan, İhvan'a bağlı 12 derneğin feshedilmesi yönünde karar verildiği bildirildi.

Sosyal Dayanışma Bakanı Ğade Vali, düzenlediği basın toplantısında, Kahire Acil İşler Mahkemesi'nin Giza, Dekahliyye, el-Minya illerinde İhvan'a bağlı 12 derneğin feshedilmesine karar verdiğini ifade etti.

Söz konusu kararın Kahire Acil İşler Mahkemesi İhvan'ın kapatılması ve mal varlıklarına el konulması kapsamında alındığını söyleyen Vali, son kararla şimdiye kadar hakkında feshedilmesi kararı alınan kuruluşların sayısının 545'e yükseldiğini kaydetti.

Haber Ara