Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Mirasımız Derneği Mescid-i Aksa'da iftar verdi

Mirasımız Derneği Mescid-i Aksa'da iftar verdi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-03 22:16:19

Mirasımız Derneği Mescid-i Aksa'da iftar verdi
Mirasımız Derneği tarafından Mescid-i Aksa'da organize edilen iftar programına binlerce Filistinli katıldı.

Mirasımız Derneği'nin Aksa'nın avlusunda verdiği iftar Anadolu Ajansı tarafından canlı olarak yayınlandı.

Binlerce Filistinlinin katıldığı iftar öncesi AA'ya konuşan Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği (Mirasımız Derneği) Genel Koordinatörü Numan Balcı, dernek olarak Türkiye'deki yardımsever bağışlarıyla Aksa'da 2013 yılında 95 bin, 2014 yılında ise 195 bin iftar verdiklerini hatırlatarak, bu yılki hedeflerinin ise 300 bin olduğunu söyledi.

"Bu görmüş olduğunuz güzel sofralar inşallah ilk kıblemiz ikinci mescidimiz Mescid-i Aksa'nın bahçesinde kurulmaya devam eder" ifadesini kullanan Balcı, şunları kaydetti:

"Bugün yine Aksa sevdalısı milletimizin destekleriyle bu güzel sofra buraya açıldı. Takriben günlük burada 5 bin ila 10 bin arasında kişiye iftar veriliyor ancak cuma günleri yoğun bir katılım oluyor. Yine Mirasımız Derneği'nin organize ettiği 200 otobüsle bugün Kudüs dışından Filistinli kardeşlerimizi Mescid-i Aksa'ya taşıdık."

Mescid-i Aksa'ya Müslümanların yoğun ilgisini değerlendiren Balcı, "Aksa'ya olan bu ilginin üç sebebi olabilir. Cenab-ı Allah'ın ayeti kerimede ifade etmiş olduğu 'etrafı mübarek kılınmış topraklarda' yaşayanlar elbetteki Mescid-i Aksa'ya sahip çıkacaklar. İkinci olarak efendimiz , "Mescid-i Aksa ve çevresi kıyamete kadar ribat merkezidir" buyuruyor. Filistinli kardeşlerimizin bunun şuurunda olduğunu düşünüyorum. Üçüncüsü de bugün yaşadığımız şehadettir. Malumunuz 17 yaşındaki bir kardeşimiz bugün şehit edildi, kanı bu topraklara süzüldü ancak buna rağmen Aksa'nın bahçesinde şimdi bir bayram havası var. Cuma namazından sonra buradaki kardeşlerimiz 'Elhamdülillah yine bir şehit kazandık' nidalarıyla burayı inlettiler" diye konuştu.

Haber Ara