Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Milli Savunma Bakanı Gönül İtalya'da

Milli Savunma Bakanı Gönül İtalya'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-06 21:12:31

Milli Savunma Bakanı Gönül İtalya'da
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti ile görüştü.

İtalyan Hava Kuvvetleri akrobasi timi "Frecce Tricolori"nin 55. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Udine kenti yakınlarındaki Rivolto Hava Üssü'nde düzenlenen etkinliklere katılmak üzere ülkeye gelen Gönül, İtalyan mevkidaşı ile bir araya geldi.

Gönül ve Pinotti'nin basına kapalı gerçekleşen görüşmeleri, yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmede, savunma düzeyinde iki ülke ilişkileri ve bölgesel gelişmelerin görüşüldüğü ifade edildi.

İki bakan baş başa görüşmenin ardından Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi Türk Yıldızları'nın gösterisini izledi.

- Bakan Gönül'den Türk Yıldızları'na tebrik

Türk Yıldızları'nın 45 dakika süren ve büyük ilgiyle takip edilen gösterisinin ardından Gönül, pilotlarla görüştü.

Yıldızları başarılı performanslarından dolayı tebrik eden bakan Gönül, ekibe saat hediye etti. Gönül, pilotlara hediyelerini verirken, "Küçük bir hatıra ama sizin bıraktığınız iz en büyük hatıra. Ülkemizi burada temsil etmiş olmanızdan dolayı gurur duyuyorum. En çok şükrettiğim şey de kazasız atlatmanızdır. Türkiye sizinle iftihar ediyor. İftihar da etmeye devam edecek" diye konuştu.

- "Fevkalade güzeldi"

Gönül, alandan ayrılmadan önce Türk Yıldızları'nın gösterisini nasıl bulduğu sorusuna "Mükemmel" yanıtını verdi.

Yıldızları daha önce de defaatle seyrettiğini belirten Gönül, "Fevkalade güzeldi. Tabii burada biraz daha renkliydi buranın halkına hitap edecek şekilde. Figürler de eklenmiş, fevkalade başarılıydı" değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere'de geçen ay Shoreham Havacılık Fuarı'nda bir gösteri uçağının yola düşmesi sonucu 10'u aşkın kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Gönül, Türk Yıldızlar Filo Komutanı Binbaşı Şenol Çetin ve ekibinden ihtiyatlı olmalarını istedi. Gönül, "her şeyden önce bugün kazasız belasız geçtiği için hem şükrediyorum hem de kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

Bakan Gönül'e, İtalya gezisinde Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Aydın Sezgin, Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği Silahlı Kuvvetler Ataşesi Albay Mehmet Demirağ eşlik etti.

Öte yandan, etkinliği izlemeye gelen bazı Türk ve yabancı seyircilerle de buluşan Türk Yıldızları, alkışlarla karşılandı. Kırmızı tulumlarıyla seyircinin ilgisini çeken yıldızlar, bazı hayranlarına da imza dağıttı.

Haber Ara