Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Milletvekilleri kayıt yaptırıyor

Milletvekilleri kayıt yaptırıyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 16:35:35

Milletvekilleri kayıt yaptırıyor
AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye'nin çok tecrübeli ülke olduğunu, daha önce koalisyon deneyimleri olduğunu belirterek, "Bu sefer de bundan başarılı çıkacaktır" dedi.

Bozkır, milletvekili kaydını yaptırdıktan sonra, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Volkan Bozkır, Türkiye'de demokrasinin tecelli ettiği çok önemli bir seçimin geride kaldığına değinerek, seçimlerden önce gerek batı dünyasında gerek Türkiye'de bazı haksız, hiçbir mesnedi olmayan, "Türkiye'de seçimlerin arzu ettiği gibi gerçekleşmeyeceğine" yönelik tereddütler olduğunu söyledi.

Bunların hepsinin geride bırakılmış olmasının, ülke demokrasisi bakımından iftihar vesilesi olduğuna işaret eden Bozkır, 54 milyon seçmeni olan bir ülkede tek bir sorun, sıkıntı yaşanmadan çok başarılı bir seçimin geride kaldığını bildirdi. Volkan Bozkır, seçim sonucunda hiçbir partinin tek başına iktidar olamadığına dikkati çekerek, buna bütün partilerin saygı duyacağını ifade etti.

Bozkır, şunları kaydetti:

"Burada unutulmaması gereken bir husus; AK Parti bu seçimlerden birinci parti olarak çıkmıştır. Yüzde 41 oyla 19 milyonun üzerinde seçmenin teveccühüne mahzar olmuştur. Dolayısıyla burada AK Parti Genel Başkanı'na verilecek bir görev sonucunda koalisyonun ilk turu tamamlanacaktır. Bu çerçevede belli bir koalisyon çıkabilir mi çıkmayacak mı, onu zaman içinde anlayacağız. Demokrasinin bütün kuralları işleyecektir. Türkiye çok tecrübeli bir ülkedir. Daha önce koalisyon deneyimleri olmuştur. Bu sefer de bundan başarılı çıkacaktır. Milletin verdiği mesajı bütün partiler değerlendirince de Türkiye'yi ileriye götürecek, çok daha güçlü kılacak formülle bir Hükümet kurulacaktır."

- Engelli milletvekili de kaydını yaptırdı

Engelli AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun da bugün kaydını yaptırdı.

Meclis'teki karşılamanın çok güzel olduğunu belirten Karaburun, "Çok heyecanlıyım. Engelli bir milletvekili olarak burada olmak gerçekten çok güzel. Bu ben olduğum için değil, başka bir engelli kardeşimiz de olmuş olsaydı yine aynı mutluluğu yaşardım. Bundan sonraki süreçte de inşallah engelli kardeşlerimizin, kadınlarımızın, vatandaşlarımızın vekili olmak için elimden gelen her şeyi yapacağım" dedi.

Karaburun, hizmet odaklı bir parti olduklarını ve hizmet anlamında ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını bildirdi.

"Meclis engelli bir milletvekiline hazır mı?" sorusuna, Karaburun, "Hazır, rampa ile ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadım. Kapıdan buraya gelene kadar bir sıkıntı yaşamadım, bundan sonra nasıl olur bilmiyorum ama" diye konuştu.

Bennur Karaburun, seçim kampanyasında çok güzel bir ekiple çalıştığını ve hiç bir zorluk yaşamadığını vurgulayarak, "Çok güzel destekleyici bir güçle burada olduğumu biliyorum" ifade etti.

Haber Ara