Dolar

32,1950

Euro

35,0770

Altın

2.463,24

Bist

10.319,96

Milletvekili genel seçimlerinin ardından

Milletvekili genel seçimlerinin ardından

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-10 20:31:04

Milletvekili genel seçimlerinin ardından
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye hükümetlerinin Kıbrıs müzakerelerine her zaman destek olduğunu belirterek, "Oluşacak hükümet hangisi olursa olsun onlarla yakın diyalog içerisinde Kıbrıs müzakerelerini sonuca ulaştırmak için çalışacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Girne'deki Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma tatbikatı öncesi milletvekili genel seçimleri hakkında açıklamalar yaptı.

Mustafa Akıncı, Türkiye'deki seçimlerin Türk halkının kararı olduğunu vurgulayarak, "Türk halkının kendi geleceği için vermiş olduğu karar her neyse herkes buna saygılı olacak. Türkiye dışından bakanlar olarak, bize ortaya çıkmış olan karara saygı göstermek düşer" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Türkiye'deki seçimlerin sonucu oluşacak hükümetin Kıbrıs'taki müzakerelere etkisi ne olacak?" sorusu üzerine Akıncı, Türkiye hükümetlerinin Kıbrıs müzakerelerine her zaman destek olduğuna işaret ederek, "Oluşacak hükümet hangisi olursa olsun onlarla yakın diyalog içerisinde Kıbrıs müzakerelerini sonuca ulaştırmak için uğraşacağız" yanıtını verdi.

Haber Ara