Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Milletvekili genel seçiminin ardından

Milletvekili genel seçiminin ardından

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-08 13:26:58

Milletvekili genel seçiminin ardından
25'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti'den Konya Milletvekili seçilen Leyla Şahin Usta, "İnşallah Türkiye'nin kazanımlarını kaybetmeyeceği yeni bir dönem sağlanır ve devam eder" dedi.

Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milletin takdiriyle sandıktan çıkan sonuca saygılı olduklarını belirtti.

AK Parti'nin seçimlerde birinci parti olarak çıktığını vurgulayan Leyla Şahin Usta, şunları söyledi:

"Gönül isterdi ki daha güçlü bir oy oranıyla çıkabilelim ve tek başımıza hükümet kurma gücünü millet bize vermiş olsaydı. Yine de AK Parti seçimlerde birinci olmuştur, bunu görmek durumundayız. 12-13 yıldır iktidarda olan bir hükümetin yüzde 40'ın üzerinde oy alması, az bir başarı değildir. Bu başarımızı kesinlikle küçümsememeliyiz. Bu bence çok değerli bir başarıdır. Öncelikle Başbakanımızı ve bütün teşkilatımızı bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Daha da iyisinin olması için hep çalışacağımızı söyledik, daha iyisi için çalışacağız."

Usta, Türkiye'nin önündeki sürecin nasıl şekilleneceğinin henüz netleşmediğine de dikkati çekerek, "Biz daha çok çalışacağız, bunu görüyoruz bu tablodan. Daha çok mücadele edeceğiz. Ülkemizin daha iyi olması için kendimizi daha çok yoracağız. Sandıktan çıkan milletin takdirine saygımız sonsuz. İnşallah Türkiye'nin kazanımlarını kaybetmeyeceği yeni bir dönem sağlanır ve devam eder" diye konuştu.

28 Şubat sürecinde, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden başörtüsü yasağı nedeniyle atılan ve uğradığı haksızlıklar sonucu Türkiye'de bir dönem "İnanca saygı, başörtüsüne özgürlük" gibi sivil itaatsizlik eylemlerinin başlatılmasını sağlayan Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AK-DER) Başkanı da olan Leyla Şahin Usta, kesin olmayan sonuçlara göre Konya'dan milletvekili seçildi.

Haber Ara