Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Milletlerarası anlaşma

Milletlerarası anlaşma

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 10:04:15

Milletlerarası anlaşma
Türkiye ile Komboçya arasında 11 Şubat'ta Phnom Penh'de imzalanan "Karma Ekonomik Komisyon Birinci Dönem Toplantısı Mutabakat Zaptı" onaylanarak Resmi Gazete'tede yayımlandı.

Buna göre, taraflar çok taraflı ticaret sistemini kolaylaştırma ve güçlendirme, ticaret ve yatırımın ekonomik büyümeye katkısını artırıcı yeni yollar saptama, yatırım ortamını iyileştirme ve özel sektörün ekonomik faaliyetlere katılımını gerektiren ticaret ve yatırım konularında işbirliği yapma hususunda mutabık kaldı.

Bunun yanı sıra taraflar, çeşitli sanayi dallarında, ulaştırma ve lojistik, müteahhitlik ve müşavirlik hizmetleri, tarım ve hayvancılık, bilim, teknoloji ve standardizasyon, posta, bilgi ve iletişim teknolojileri, ormancılık, su ve turizm alanındaki çeşitli konularda işbirliği yapma kararı aldı.

Küresel ekonominin iyileştirilmesine katkıda bulunmak için güçlü, uluslararası eşgüdümlü bir karşılıklılık gerektiği konusunda hemfikir olan taraflar, Dünya Ticaret Örgütü'nün çok taraflı ticaret sistemini tüm katılımcıların faydasına olacak şekilde geliştirmedeki merkezi rolünü de kabul etti. Ayrıca, bir sonraki Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı'nın 2016'da Türkiye'de yapılması konusunda karara varıldı.

Haber Ara