Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

MHP Grup Başkanvekili Vural:

MHP Grup Başkanvekili Vural:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-27 18:38:48

MHP Grup Başkanvekili Vural:
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Birisi başkanlık derdinde, birisi özerklik derdinde. Bu milletin huzuru, güveni ve geleceğini, bu iki zihniyete teslim etmeyeceğiz" dedi.

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi'ndeki seçim bürosunu ziyaret eden Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Kasım'da tarihi bir seçim gerçekleştirileceğini belirterek, "Türkiye, 7 Haziran seçimlerinde milletimizin verdiği mesajı almayanlar, kendilerine yanlıştan dönmek için bir fırsat tanınıp da bu yanlışlardan dönmeyenlere karşı inşallah 1 Kasım'da çifte dikiş yapacak" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de medyaya, vatandaşa ve mülkiyete baskıların devam ettiğini ileri süren Oktay Vural, milletin iradesiyle devleti yönetme talebinde bulunanların, millete korku, tehdit ve baskı uygulayacak hale geldiğini iddia ederek, "Kimsenin geleceği güvende değildir. Hep birlikte bu acımasız, despot gücün makul şüphelisi haline gelebiliriz, makul şüphe adı altında bunların idaresinde zulme uğrayabiliriz. Bugün hiç kimsenin hukuk güvencesi yoktur. Hukukun güvencesinin olmadığı yerde, zorbalığın güvencesi vardır" diye konuştu.

Herkesin özgürlüğünün tehdit altında olduğunu öne süren Vural, şöyle devam etti:

"Türkiye, adeta bir açık hava cezaevine dönmüştür. Konuşmak suç, eleştirmek suç, farklı düşüncede olmak suç. Maalesef Adalet ve Kalkınma Partisi kılavuzları, iradesini havuz medyasına ve ihale havuzlarına teslim etmiştir. Aziz milletimizin adı ve kimliği ayrıştırılmak istenmektedir. 92 yıl önce Cumhuriyetimizin kuruluşuna götüren Milli Mücadele'yi hazmedemeyenler, o gün bize dayattıkları çözümleri bugün yine Türkiye'nin önüne getirmiştir. Bu coğrafyayı vatan yapan, bu devletimizi kuran, milletimizi millet yapan değerlere sahip çıkarak geleceğe umutla bakacak bir Türkiye özlemimiz var. Birisi başkanlık derdinde birisi özerklik derdinde. Bu milletin huzuru, güveni ve geleceğini, bu iki zihniyete teslim etmeyeceğiz."

Oktay Vural, Türkiye'nin geleceğine terör örgütlerinin yön veremeyeceğini vurgulayarak, "Ama ne hazindir ki maalesef bugün hepimiz hep beraber birlikte kardeşçe yaşadığımız bu güzel mekan serhat şehrimizde, hiçbirimiz kendimizi huzurlu ve güvenli hissetmiyoruz" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya da Kars'ın, en zor günlerinde, en sıkıntılı anlarında Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıktığını ifade ederek, Karslıların MHP'den en azından bir milletvekilini Meclis'e göndereceğine inandığını kaydetti.

Bu arada, Oktay Vural, Atila Kaya, MHP Kars milletvekili adayları Erkan Koçali, Tuncay Aydın ve Murat Sağlam ile Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, şehir turu yaparak, halkı selamladı.

Haber Ara