Dolar

32,2721

Euro

34,7775

Altın

2.411,37

Bist

10.267,09

MHP Genel Başkanı Bahçeli: (1)

MHP Genel Başkanı Bahçeli: (1)

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-27 00:32:24

MHP Genel Başkanı Bahçeli: (1)
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sürecinin karartılmak istendiğini savunarak, "İnsanlarımız oynanan oyunların farkına varmış, bu oyunları çok sessizce bozmak için de sabırlı olmuştur ama bu sabrın altında bir sessiz öfke yatmaktadır. Bu sessiz öfke bir yerde patlayabilecektir. İnşallah bu patlama, 1 Kasım günü sandıkta olur" dedi.

Bahçeli, kent merkezindeki düğün salonunda partililerle yaptığı toplantıda, 1 Kasım seçimlerinin gelişmeler dikkate alındığında çok daha büyük anlam taşıdığını söyledi.

Ülkenin 7 Haziran'dan beri seçim sürecinde olduğuna dikkati çeken Bahçeli, bütün siyasi partilerin 1 Kasım'daki seçimleri önemsediğini anlattı.

Bahçeli, şöyle konuştu:

"Hazırlıklarını ona göre yönlendirmekte, milletimizin geleceği açısından yeni bir sayfanın açılabileceği umudunu taşımaktadır. Zaman zaman 'seçim faaliyetleri eskisi gibi değil, seçim faaliyetleri çok ilgisiz, vatandaş duyarsız' gibi sözlerle seçim süreci karartılmak istenmektedir. 'Yine seçim faaliyetleri, 7 Haziran'dan farklı bir sonuç ortaya koymayacaktır, yine 4 parti Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil edilecektir' şeklinde ve 5 tane ısmarlama, her zaman her televizyonda rahatlıkla görebileceğiniz kamuoyu araştırmaları ise milletimizi bu yönde şartlandırmaya çalışmaktadır.

Biliniyor ki 10 Mart'tan bugüne kadar seçim faaliyetleri için her türlü gayreti gösteren insanlarımız oynanan oyunların farkına varmış, bu oyunları çok sessizce bozmak için de sabırlı olmuştur ama bu sabrın altında bir sessiz öfke yatmaktadır. Bu sessiz öfke bir yerde patlayabilecektir. İnşallah bu patlama, 1 Kasım günü sandıkta olur. Sandıkta böyle bir öfkenin patlaması, Türkiye'de tahmin edilen ve ısrarla halkımıza kabul ettirilmek istenen seçim sonuçlarını kökünden de değiştirebilir."

- "Türkiye'de çok şeyler yanlış yapılıyor"

Bahçeli, 1 Kasım'ın oynanan oyunları bozmak için önemli bir fırsat olduğunu savundu.

Seçmenlerin oylarını iyi kullanmalarını ve istismara fırsat vermemesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, oyların çalınmasına müsaade edilmemesi gerektiğini söyledi.

Bahçeli, şunları kaydetti:

"Geçmiş dönemlerde de söyledim. Türkiye'de çok şeyler yanlış yapılıyor, çok şeyler ahlak dışı oluyor. Çok şeyler haramla, hileyle oluyor. Söz gelimi sandığa gittiniz. Orada bir partinin 11 oy almış olduğunu varsayın. Bunun sağına ve soluna 1 yazdığınız takdirde 111 oy eder ve kayıtlara da o sandıkta 111 oy olarak yazılırsa haksız kazançla, hileyle, hurdayla bir partinin oyu 11'den 111'e çıkmış olur. O bakımdan, özellikle davamıza gönül vermiş, bugüne kadar her türlü fedakarlıkla gayret gösteren, her türlü imkanını davası için kullanan arkadaşlarımıza söylüyorum. Gecenizi gündüzünüze katıyorsunuz, çalışıyorsunuz, çabalıyorsunuz, sabahleyin erkenden sandığa gitmeyi görev kabul ediyorsunuz, oyunuzu kullanıyorsunuz. Bu, çok güzel bir hizmettir, çok güzel bir faaliyettir ama bütün bunların hepsi, oyunuza sahip çıkmakla sonuçlanmalıdır."

Bahçeli, ancak bu şartlar altında ülkeyi 13 yıldır yönetenlere milletçe cevap verebilme imkanı doğabileceğini belirtti.

(Sürecek)

Haber Ara