Dolar

32,3435

Euro

34,8674

Altın

2.381,89

Bist

10.276,88

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-12 16:19:56

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Beşir Atalay, sözde çözüm ve açılım süreçlerinin mimarlarından biri ve bu konuda Erdoğan'ın akıl hocasıdır. O bakımdan PKK'nın devletle hesaplaşmasını sağlayan sürecin vebali, Erdoğan kadar Beşir Atalay'ın da omuzlarındadır" görüşünü savundu.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay'ın, Çözüm Süreci aktörleriyle ilgili partisinin yargıya yaptığı suç duyurusu konusunda, "Sayın Bahçeli'nin yaptığı tam bir provokatörlük" yönündeki sözlerini eleştirdi.

Yalçın, "Beşir Atalay, sözde çözüm ve açılım süreçlerinin mimarlarından biri ve bu konuda Erdoğan'ın akıl hocasıdır. O bakımdan PKK'nın devletle hesaplaşmasını sağlayan sürecin vebali, Erdoğan kadar Beşir Atalay'ın da omuzlarındadır. O yüzden Çözüm Süreci'nin aslında çözülme, ayrışma ve ihanet süreci olduğu gerçeğinin MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli tarafından deşifre edilmesi, Beşir Atalay'ı rahatsız etmiştir" ifadesini kullandı.

Beşir Atalay'ın 60'ncı Hükümet döneminde İçişleri Bakanlığı yaptığını anımsatan Yalçın, şu görüşleri savundu:

" Ülkede iç güvenliğin, toplumsal barış ve istikrarın temini gibi hayati görevler ifa eden bir bakanlığın Beşir Atalay tarafından yürütülmesi; Türkiye açısından büyük talihsizlik olmuştur. Beşir Atalay, İçişleri Bakanı iken devletin en gizli bilgilerine ulaşarak kendini savunma refleksinin ortadan kaldırılması için elinden geleni yapmıştır. Devletle hesaplaşmaya niyetlenen ve kendisini PKK'nın yerine koyan biri, böylesine önemli bir kurumun başına getirilmek suretiyle bölücü terör örgütünün bölgede faaliyetlerini rahatça yürütmesine, önce özerkliğe sonra da bağımsızlığa giden yolda mesafe kat etmesine zemin hazırlanmıştır."

Atalay'ın Çözüm Süreci'ndeki tutumunu eleştiren Yalçın, "Kör bir inat uğruna, yok olmaya yüz tutmuş PKK canavarı yeniden Frankenştayn'a dönüştürülerek sokaklara salınmıştır. Bir inat uğruna yüzlerce şanlı hilal toprağa düşmüştür" ifadesini kullandı.

Haber Ara