Dolar

32,3601

Euro

34,8044

Altın

2.394,95

Bist

10.208,65

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 19:13:00

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "MHP, halka verdiği sözlerde durmaz ve kayıtsız şartsız bir koalisyona 'evet' derse, asıl o zaman millet eliyle Meclis'in dışına itilecektir. Hele koalisyon ortağının veya dışarıdan destekleyen partinin HDP olmasını MHP asla tabanına ve milliyetçi muhafazakar kitlelere anlatamaz" ifadelerini kullandı.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, köşe yazarı Hıncal Uluç'un MHP'ye ilişkin yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Uluç'un, Güneydoğu'daki durumdan "hiç haberi yokmuş" gibi davrandığını savunan Semih Yalçın, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ey sevgili milletimiz, Doğu ve Güneydoğu'nun birçok yerinde devlet otoritesi fiilen bitmiştir. Ne askerlerimiz, ne polisimiz burunlarını çıkarabilmektedir. Orada devlet PKK'dır. Kayserili, Edirneli bir vatandaşımızın Hakkari'de dükkan açmasına izin verilmemektedir. Buna karşılık batıda, kuzeyde ve güneyde hala vatandaşlarımızın sağduyusu ve bütünlük anlayışı egemendir. Doğu ve Güneydoğu'nun birçok yerinde vatandaşlara baskı yapılarak, Türk okullarına çocuklarını göndermeleri engellenmektedir. Bu tablonun birinci mimarı AKP, ikincisi de PKK'dır. Bu durumu onaylayanlardan biri de bu Hıncal Uluç'tur. Doğu ve Güneydoğu'da olup bitenlerden bir cümle bile söz etmeyen Hıncal, işi gücü bırakıp MHP ile uğraşmakta, halkın acı gerçekleri öğrenmesini engellemektedir."

Hıncal Uluç'un MHP'ye karşı "kalemini düşmanca oynattığını" öne süren Yalçın, açıklamasında, partisinin terörle mücadele ve kardeş kavgasının önlenmesi konusundaki beyanlarını hatırlattı.

PKK'nın nihai hedefinin "Türkiye'yi bölmek" olduğunu ifade eden Semih Yalçın, şöyle devam etti:

"Şimdi bunu bile bile MHP'nin, PKK'nın siyasi kanadıyla aynı masaya oturmasını istemek, andavallıktır. PKK, küresel aktörlerin Türkiye'yi bölme projesidir. Büyük Ortadoğu Projesi'nin Suriye ayağı tamamlanmak üzeredir ve bir sonraki adım Türkiye topraklarında atılmaya çalışılacaktır. Bunun için kullanılacak taşeron da PKK'dır. Yani PKK ve onun siyasi kanadı, devletin kucağında pimi çekilmeye hazır bir saatli bombadır. Bu bombayı kucağımıza AKP iktidarı koymuştur. AKP'nin ötekileştirme ve kutuplaştırma siyaseti yüzünden bu toplumun ayrılmaz bir parçası olan insanlar, artık kendilerini farklı bir toplumun parçası olarak görmeye başlamışlardır."

HDP'nin "Türkiye partisi" rolü oynadığını, ancak takındığı demokrasi maskesinin arkasında "ayrılıkçılık", "bölücülük" gizlendiğini vurgulayan Yalçın, "HDP çağrı yapıp, Kandil'de yuvalanan eşkıyanın silah bırakmasını istememiştir. Çünkü HDP, PKK'nın ta kendisidir. Elbette kendi kendisine silah bırakma çağrısı yapmayacaktır. Hal böyleyken 'Türkiye partisi' gibi görünerek Türkiye'nin altını oyan bir örgüte meşru gözüyle bakmak, onun önünü açmak, 'intihar' anlamına gelecektir. Türkiye'nin en büyük sorunu, çapsız bir takım kalem erbabının 'sureti haktan' görünerek, kendilerini alleme ve akil saymaları, her konuda fikir beyan edip, kafa karışıklığına ve kaosa yol açmalarıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Türk devletini yıkmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğine işaret eden Semih Yalçın, açıklamasını şöyle tamamladı:

"MHP, halka verdiği sözlerde durmaz ve kayıtsız şartsız bir koalisyona 'evet' derse, asıl o zaman millet eliyle Meclis'in dışına itilecektir. Hele koalisyon ortağının veya dışarıdan destekleyen partinin HDP olmasını MHP asla tabanına ve milliyetçi muhafazakar kitlelere anlatamaz. Hıncal Efendi'ye son sözümüz şudur; Bre densiz Hıncal, MHP liderine ve partimize hakaret ederken, partimize oy vermiş 7 buçuk milyon insana da saygısızlık ettiğinin farkında mısın?"

Haber Ara