Dolar

32,4487

Euro

34,7810

Altın

2.427,29

Bist

10.082,77

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan:

'Bazı basın yayın kuruluşları 2019'da yaşanacak başkanlık seçimleri için birtakım çözüm formülleri arandığını kaleme almıştır. İddiaya göre bu formüllerin başında da MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin Başkan Yardımcısı olarak gösterilmesi gelmektedir. Kahvehane dedikodularıyla beslenmiş, siyasi dolaplarla süslenmiş bu haber bir kötü niyetin yansıması, bir operasyonun enstrümanıdır'- '

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-07 13:29:32

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan:
MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başkan Yardımcısı olacağı iddialarına tepki göstererek, "Kahvehane dedikodularıyla beslenmiş, siyasi dolaplarla süslenmiş bu haber bir kötü niyetin yansıması, bir operasyonun enstrümanıdır. Bu haber, kirli bir paçavranın dağılan parçalarına yazılmış olsa bile onu dahi kirletebilecek kadar çürümüş bir zihnin ürünüdür." ifadesini kullandı.

Adan, yaptığı yazılı açıklamada, MHP'nin milli irade tarafından işbaşına getirilmiş meşru hükümetle olan ilişkilerini, milli beka meselesi çerçevesinde yürüttüğünü hatırlattı.

15 Temmuz öncesinde de terörle mücadele, demokratik atılımlar veya başörtüsü serbestisi gibi hayati konularda MHP'nin olumlu bir anlayış sergilediğine değinen Adan, bu anlayışın altında Türk devletinin selametine, Türk milletinin huzuruna dair taşıdıkları yüksek hassasiyet olduğunu bildirdi.

Meşru hükümete yaklaşımlarının yardımcı değil, yapıcı olma arzusu üzerine inşa edildiğini aktaran Adan, birlikte saf tuttukları konularda fikrini değiştiren değil, fikrinde sabit olan ve haklı çıkanın MHP olduğunu, bu durumun da apaçık görüldüğünü belirtti.

MHP'nin, uçurumdan aşağı yuvarlanması için arkasından karanlığa itilen milletin kaderine sahip çıktığını, yıkılmak istenen köprüye omuz verdiğini, el attığını vurgulayan Adan, bunların hiçbirinin makam sevdasıyla, koltuk hayalleriyle yapılmadığını ifade etti.

Adan, şöyle devam etti:

"Bazı basın yayın kuruluşları, 2019'da yaşanacak başkanlık seçimleri için birtakım çözüm formülleri arandığını kaleme almıştır. İddiaya göre bu formüllerin başında da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin Başkan Yardımcısı olarak gösterilmesi gelmektedir. Kahvehane dedikodularıyla beslenmiş, siyasi dolaplarla süslenmiş bu haber bir kötü niyetin yansıması, bir operasyonun enstrümanıdır. Bu haber, kirli bir paçavranın dağılan parçalarına yazılmış olsa bile onu dahi kirletebilecek kadar çürümüş bir zihnin ürünüdür."

- "Birtakım karanlık ağızların fısıltılarına dayanıyor"

MHP'nin, kurulduğu günden bugüne kadar birtakım ayak oyunlarıyla, kelle başı parlamenter hesaplarıyla, kapalı kulis pazarlıklarıyla iktidara gelmeyi hedeflemediğini, ilk günden beri duasını ve sevdasını kuşanıp meydanlara çıktığını, sözünü söylediğini, takdiri de yalnız yüce Allah'tan ve büyük Türk milletinden beklediğini belirten Adan, MHP'nin aritmetik hesapların önemsiz bir değişkeni olmadığını, hesapları bozan, oyunları tersine çeviren, tezgahları dağıtan iradenin adı olduğunu anımsattı.

Adan, MHP tarihinin, memleket uğruna feda edilen canların, dökülen kanların tarihi olduğuna işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bilmeyenler de öğrenmelidir ki bu partiye gönül verenler, canlarını verdikleri, kanlarını akıttıkları bu topraklardan bir buğday başağı kadar bile hak talep etmemişlerdir. Bazı gazeteciler, MHP'nin namuslu ve onurlu duruşunu, Sayın Genel Başkan'a gelecek bir koltuk teklifiyle ilişkilendirecek kadar basitleştiyse bu Türk matbuat hayatı için acı verici ve umut kırıcı bir durumdur.

Milliyetçi Hareket Partimizin değerli Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bey'in ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın, parti kadrolarının gayretleriyle oluşan milli beraberlik ruhunu, tiraj ve reytinge çevrilecek magazinel bir malzeme olarak görmek, basın ahlak ve sorumluluğuyla bağdaşmamaktadır. Habere dair bir diğer ihtimal ise kaleme alınan bu metnin, birtakım karanlık ağızların fısıltılarına dayanmasıdır. Ancak pusula şaşırtmaya çalışanlar, eğer bu haber görünümlü manipülasyon malzemesini başka ellerden teslim aldıysa, bu sefer de iş etiği gereği haber kaynaklarının doğruluğunu sorgulamalıdır.

Aksi takdirde dikkatsiz, kabiliyetsiz ve kandırılmış gazeteciler değil birtakım kötü niyetli kimselerin suç ortağı, kara propagandanın tetikçisi kabul edileceklerdir."

Adan, devletin son yüz yıllık sürecine damga vuracak en keskin dönemecin eşiğindeyken millet ve memleket namına sorumluluğun herkese düştüğüne işaret etti.

Mesuliyet ve ciddiyetin hürriyetin temeli, Cumhuriyet'in temel taşı olmaması halinde ülkeyi sarsacak fırtınaların, bu kavramları, bu isimleri savurup atacağını belirten Adan, basın mensuplarının, yazmaya başladıklarında kalemlerinden dökülen koyu izlerin mürekkepten mi yoksa çamurdan mı olduğuna dikkat etmeleri gerektiğini kaydetti.

Haber Ara