Dolar

32,3881

Euro

34,7783

Altın

2.398,66

Bist

10.208,65

MHP Başkanlık Divanı yarın toplanıyor

MHP Başkanlık Divanı yarın toplanıyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-09 14:14:43

MHP Başkanlık Divanı yarın toplanıyor
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başkanlık Divanı'nın seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere yarın toplanacağını bildirdi.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, milletvekili genel seçimlerinin koalisyon hükümeti veya dışarıdan bir partinin desteğiyle azınlık hükümeti kurulması sonucunu doğurduğunu belirtti.

Türkiye'de parlamenter demokrasi birikiminin ülke sorunlarının çözümü için yeterli büyüklükte olduğunu ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Ancak Meclis'te grup oluşturacak siyasi partilerin bu konuda gereken olgunluğu göstermeleri icap etmektedir. MHP, milletimizin teveccühüyle oylarını önemli oranda arttırmış ve Meclis'e daha güçlü bir grupla girme imkanı bulmuştur. Ancak 7 Haziran'da teşekkül eden Meclis aritmetiği de ortadadır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, bu konuda seçim gecesi gereken açıklamayı yapmış ve partimizin duracağı yere yeterince net ifadelerle işaret etmiştir."

"Ortaya çıkan tablo ne olursa olsun Türkiye'nin çözüm bekleyen önemli meseleleri bulunmaktadır" değerlendirmesinde bulunan Yalçın, şu bilgileri verdi:

"Bu bakımdan ülke gündemi partimizce dikkatle takip edilmektedir. Bu çerçevede Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, yarın için saat 18.00'de MHP Başkanlık Divanını toplantıya çağırmıştır. 13 Haziran günü saat 13.00'te de Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve yeni seçilen milletvekilleriyle tanışma ve istişare toplantısı yapılacaktır. 14 Haziran günü saat 14.00'te ise İl ve Belediye Başkanları toplantısı gerçekleştirilecektir. Bu toplantılarda, Türkiye gündeminin yoğunluğu ve nezaketi dikkate alınarak MHP'nin sergileyeceği tutum ve geleceğe dair takip edilecek politikalar hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır."

Haber Ara