Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Mesleklerini çadır kentte sürdürüyorlar

Mesleklerini çadır kentte sürdürüyorlar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-18 12:05:34

Mesleklerini çadır kentte sürdürüyorlar
SALİM TAŞ - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden bazıları, barındıkları çadır kentlerde mesleklerini sürdürerek para kazanıyor.

Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun Konaklama Tesisi'nde barınan Suriyelilerden bazıları, ülkelerindeki mesleklerini burada da sürdürme fırsatı buldu.

Konaklama tesisinde kendi imkanıyla oluşturduğu küçük bir çadırda fırıncılık yapan Sadek Hicaze, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Cisr eş-Şuğur kentinden yaklaşık 4,5 yıl önce eşi ve 3 çocuğuyla Türkiye'ye sığındıklarını belirtti.

Hicaze, Suriye'de fırın işlettiğini ancak ülkesinde başlayan iç savaş ve çatışmalar nedeniyle iş yerindeki malzemeleri bırakarak kaçmak zorunda kaldığını kaydetti.

Çadır kentte mesleğini sürdürmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Hicaze, 'Allah'a çok şükür kaldığım çadır kentte mesleğimi sürdürerek hem küçük de olsa para kazanıyorum hem de mesleğimi yaparak zamanımı geçiriyorum. Günde yaklaşık 300 ekmek yaparak çadır kentte kalanlara satıyorum. Bize sahip çıkan Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.

Hicaze, ülkesindeki savaşın en kısa sürede bitmesini ve Suriye halkının vatanında özgür ve mutlu yaşaması temennisinde bulundu.

Çadır kentte yöresel yemek satan Abdurrahman Selem de 4 yıl önce eşi ve 2 çocuğuyla Suriye'nin İdlib kentine bağlı Cisr eş-Şuğur kentinden Türkiye'ye geldiklerini dile getirdi.

Suriye'de daha önce lokanta işlettiğini anlatan Selem, aynı işi çadır kentte de sürdürdüğü için mutlu olduğunu, mesleklerini yapmalarına izin verilmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Selem, Türkiye'nin kendisine sığınan Suriyelilere çok iyi baktığını ve her türlü ihtiyacını elinden geldiğince karşılamaya çalıştığından dolayı minnettar kaldıklarını söyledi.

Ülkesini çok özlediğini geri dönme hayaliyle yaşadığını ifade eden Selem, 'İnsanın kendi ülkesinden başka bir şey güzel olur mu? Çocuklarımın hayatlarından korktuğum için ülkemi terk etmek zorunda kaldım. Suriye'de savaşın bitmesi için gece gündüz dua ediyorum' diye konuştu.

Manav Mahmut Keyis ise yaklaşık 2 yıldır çadır kentte kalan Suriyelilerin mutfak ihtiyaçlarını daha kolay sağlamaları için kent merkezinden aldığı sebze ve meyveleri burada sattığını belirtti.

Haber Ara