Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Mersin'deki orman yangını

Mersin'deki orman yangını

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-19 23:04:52

Mersin'deki orman yangını
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Gülnar ilçesindeki orman yangınına ilişkin, "Küçücük bir orman yangını hemen söndürülebilecekken halk, helikopterlerin yangın alanını değil de buradaki nükleer santral alanının çevresini soğuttuğunu görünce çileden çıkmış" dedi.

Atıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının kısmen kontrol altına alındığını belirterek, yangın bölgesinde incelemede bulunduğunu ve vatandaşları dinlediğini söyledi.

Köy sakinlerinin yangınla mücadele ettiğine dikkati çeken Atıcı, şunları dile getirdi:

"Bir yandan çok kızgındılar çünkü küçük bir orman yangınının beceriksiz şekilde kontrol altına alınamaması halkı çileden çıkarmış. Neden kızgın olduklarını sorduk. Elbette kimsenin hoşuna gitmez ama küçücük bir orman yangını hemen söndürülebilecekken halk, helikopterlerin yangın alanını değil de buradaki nükleer santral alanının çevresini soğuttuğunu görünce çileden çıkmış. Nedenini sorduklarında da 'Bu alanı koruma altına almamız, soğutmamız lazım' cevabını almışlar."

Atıcı, bazı köy sakinlerinin de yakıt almaya giden helikopterin çok uzun süre dönmediğini söylediğini anlattı.

Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel de yangının çıkış nedenin belli olmadığını, gerekli araştırmaların yapılacağını söyledi.

Önceki yıllarda da Gülnar'da orman yangını çıktığını hatırlatan Günel, vatandaşlardan duyarlı olmalarını istedi.

Haber Ara