Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Menderes'i andı, CHP'ye darbe eleştirisi yaptı

Bugünün üç devlet adamının idam edildiği 27 Mayıs darbesinin yıl dönümü olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Menderes ve arkadaşlarını rahmetle

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-27 17:24:14

Menderes'i andı, CHP'ye darbe eleştirisi yaptı
Bugünün üç devlet adamının idam edildiği 27 Mayıs darbesinin yıl dönümü olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Menderes ve arkadaşlarını rahmetle anıyorum" dedi.

Kırşehir'de Ahi Evran Üniversitesi kendisine fahri doktora tevcih edilen Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Bugün demokrasi tarihimiz açısından çok acı bir hadisenin yıldönümünü yaşıyoruz. Yassıada'da kurulan düzmece mahkeme ile idam edilen Menderes ve arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Onlar darbeciler tarafından darağacına gönderilseler de eserleri ile milletimizin gönlünde müstesna bir yer edindiler" ifadelerini kullandı.

"DARBENİN ANA KARARGAHI KIŞLA DEĞİL CHP GENEL MERKEZİYDİ"

"27 Mayıs'ta darbenin ana karargahının kışla değil CHP Genel Merkezi olduğu artık biliniyor" diye devam eden Erdoğan, "Bazı akademisyenler de öğrencilerini galeyana getirerek darbeye zemin hazırlamışlardır. Anamuhalefet partisinin genlerine sinmiş darbeci ruhun aradan geçen 56 yıla rağmen değişmediğini görüyoruz" dedi.

"KÜFÜRLER DEVAM EDERKEN, 'LÜTFEN, NE YAPIYORSUNUZ' DEMİYOR"

Cumhurbaşkanı, CHP grup toplantısında kendisine yönelik küfürlü ifadeler sarf edildiğinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun sessiz kaldığını da hatırlatarak, "Cumhurbaşkanı'na açık ve net küfrettiriyor. Bir partinin genel başkanı olarak küfürler devam ederken, 'lütfen, ne yapıyorsunuz' demiyor. Çünkü senaryo kendisi tarafından hazırlanmış. Kendisi de başrol oyuncusu. Hepimiz davamızı açtık ve bunu sürdüreceğiz. Bu çatı altında küfretmeye hiçbir milletvekilinin ve partilinin hakkı yoktur" diye konuştu.

Haber Ara