Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-06 17:08:20

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yarinki milletvekili genel seçiminin sadece kamu işvereni heyetini belirleme seçimi olmadığının farkına varılması gerektiğini belirterek, kamu çalışanlarına oylarını kullanmaları için çağrıda bulundu.

Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Karaman Şubesince Gökçe Çamlığı'nda düzenlenen bahar şenliğinde, sendikacılıkta büyük idealler ve hedefler için yola çıktıklarını söyledi.

Memur-Sen'in kurucusu Mehmet Akif İnan'ın sendikacılığa yön verdiğini belirten Yalçın, "Teşkilatımızın yüzde 60'ından fazlası, Akif hocayla yaşayan değil, onu anlayan bir kuşak oldu. Sendikacılığımız boy atmaya, filiz vermeye ve zirveden yeni ufuklara yürümeye devam etmektedir" diye konuştu.

- "Türkiye'nin en ücra köşesindeki iş yerinde dahi temsilcilerimiz var"

Memur-Sen'in üye sayısının 850 bini geçtiğine dikkati çeken Yalçın, şöyle devam etti:

"Sendikacılıkta insanı merkez alan Akif hocamızın yaptığı başlangıç, bugün Türkiye'de ana gövdenin tamamını kuşatacak noktaya geldi. Türkiye'nin en ücra köşesindeki iş yerinde dahi temsilcilerimiz var. Böylece Türkiye'de büyük bir teşkilatı ortaya çıkarmış bulunuyoruz."

Toplu sözleşme sürecini de değerlendiren Yalçın, "Seçimin ardından toplu sözleşme süreci, Ağustos itibarıyla başlayacak. Hükümet ilk kurulduğunda 'Merhaba'yı bizden alacak. Yarınki seçimin sadece kamu işvereni heyetini belirleme seçimi olmadığının farkında olmalıyız. Sandığa giderek oyunuzu kullanın" çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Özdemir, Yalçın'a günün anısına kilim hediye etti.

Haber Ara