Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın:

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmasında, 'Bu sünepelerin arkasında CIA var, MOSSAD var' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-03 12:34:34

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın:
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmasında, "Bu sünepelerin arkasında CIA var, MOSSAD var" dedi.

Memursen Genel Başkanı Ali Yalçın, demokrasi nöbetinin 19. gününde Gaziantep demokrasi Meydanı'nda on binlerce kişi ile buluştu. Alandakilere hitaben konuşan Ali Yalçın, FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin basit bir darbe olarak nitelendirilemeyeceğini belirterek, "Bu bir işgal girişimidir. Siyasiler söylemekte zorlanabilirler ama sivil toplum örgütü lideri olarak açıkça konuşuyorum. Bu olayın arkasında ABD, İsrail ve milletimize karşı hazımsızlık yaşayan Avrupa ülkeleri var. 40 yıldır her şeye tevil ve tedbir diyen bir yapı milletin üstüne mermi yağdırmaya, jetlerle kan kusmaya kalktılar. Bu sünepelerin arkasında CIA var, MOSSAD var. Onun için 15 Temmuz akşamı Tel Aviv'de sokaklarda şenlik vardı. Bundan önce ödev verdikleri çocukları başarmıştı. Bu kez de öyle olacak zannettiler" dedi.

"Hizmet makyajıyla, himmet markajıyla milletin iyi niyetini sömürdüler"

FETÖ/PDY'nin yıllarca milletin iyi niyetini kullandığına dikkat çeken Yalçın, "Hizmet makyajıyla, himmet markajıyla milletin iyi niyetini sömürdüler ama hizmetini hezimete, cemaatin kerahate dönüştüren Amerika'daki şizofrenin bu milletin geleceğini karartmaya, bu coğrafyayı yeni bir Suriye'ye dönüştürmeye, bir iç çatışmaya meydan vererek milletin omurgasını çökertmeye işbirlikçi olarak, alet olarak kullanıldığı bir tarihi yaşadık. Bu girişim Türkiye'nin işgal hareketiydi milletimiz geleceğini, ülkesini ve devletini kurtardı. Millet ülkemizin gazetelerde kupon biriktirerek alınmış bir ülke olmadığını, bedel ödendiğini, şehitler verildiğini, kan vererek alınmış olduğunu bir kez daha gösterdi" şeklinde konuştu.

"Gücünü halktan alan bir lider var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gücünü halktan alan bir lider olduğunu belirten Ali Yalçın, "Şu an dünyada bütün Avrupa ülkeleri Cumhurbaşkanımızın gücünü nereden aldığını soruyorlar. Gücünü halktan alan bir lider var ve milletine sahip çıkan bir lider var. 15 Temmuz haricinde hiçbir darbede örgütlü güç doğru sınav veremedi. Bundan önceki darbelerin tamamında örgütlü gücü yanında kullandılar. 28 Şubat'ta beşli çetelerle sokağa indiler. Önce emek kesimini sokağa indirmeye çalıştılar. Onlar üzerinden rahmetli Erbakan'a operasyon çektiler. O dönemde biz Memur-Sen olarak 18 bin üyemizle karşı koyamadık gücümüz darbeyi engellemeye yetmedi. O zaman 1 milyon üyemiz olsaydı yaptırmazdık" diye konuştu.

Hulusi Akar ziyaretini anlattı

Yalçın, Gaziantep'e gelmeden önce Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı da ziyaret ettiğini belirterek, Akar'ın çok zor günler geçirdiğini kaydetti. Akar'ın kendisine yaşanan süreç nedeniyle ordunun ve itibarının zarar görmesinden endişe ettiğini anlatan Yalçın, hainlerin hedefine ulaşmasına türk milletinin izin vermeyeceğini söyledi.

Ali Yalçın'a Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından Arapça 'elif' harfinin tablosu hediye edildi. Ganel Başkan Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil konukoğlu ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte platforma çıkarak, çalınan marş ve kahramanlık türkülerine eşlik etti. Platformdaki protokol ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, alandakilerle birlikte büyük coşku yaşadı.

Haber Ara