Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Metin Memiş:

Memur Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Metin Memiş, '25 günlük iktidarların olduğu bir ülkede yaşıyoruz, yani Afrika liginde bir süreç yaşıyoruz bunu çok iyi görmemiz lazım. Başkanlık sistemi Amerika'ya uyuyor ama Türkiye'ye gelince 'efendim parlamenter sistem, bu sistem devam etsin' algısı ile bu milletin aklı ile alay etmek istiyorlar. Onun için değerli kardeşlerimizi önümüzdeki süreci çok iyi görmemiz lazım' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-01 18:59:29

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Metin Memiş:
Memur Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Metin Memiş, "25 günlük iktidarların olduğu bir ülkede yaşıyoruz, yani Afrika liginde bir süreç yaşıyoruz bunu çok iyi görmemiz lazım. Başkanlık sistemi Amerika'ya uyuyor ama Türkiye'ye gelince 'efendim parlamenter sistem, bu sistem devam etsin' algısı ile bu milletin aklı ile alay etmek istiyorlar. Onun için değerli kardeşlerimizi önümüzdeki süreci çok iyi görmemiz lazım" dedi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen "Memur Sen'e davet, tercihimiz Evet" isimli toplantıya katıldı. Gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Başkan Memiş, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek 'anayasa değişiklik referandumuna' değinerek, sendika ve konfederasyon olarak neden 'Evet' diyeceklerini açıkladı. Türkiye'ye bazı güçler tarafından bir gömlek biçildiğini ve bunun giymesini zorunlu olarak bakıldığını öne süren Başkan Memiş, ancak son dönemlerde güçlenen Türkiye'nin bunu kabul etmediğini anımsattı. Başkan Memiş, "Bugün güçlü bir ülke olarak Türkiye olarak 911 kilometre sınırımız olan Suriye'nin içerisinde bir Kürt devletinin kurulmasına ve Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlaması için elbette ki Suriye'nin içerisinde yer alacağız elbette ki oralarda oyun kuranlarını oyununu bozacağız. Türkiye'nin bu aktif rolü elbette ki 7 düvelin hoşuna gitmiyor. Onlar öyle bir Türkiye istiyorlar ki 'biz size gömlek biçeriz, siz o gömlekle yaşamak zorundasınız' diyorlar. Ama artık bu gömlek Türkiye'ye ve Türk milletine uymuyor ve uydurmayacağız inşallah. Onun için önümüzdeki süreci çok iyi görmemiz gerekiyor. Bu ülke üzerinde oynanan oyunları bir milli duygu ile bozan bir örgüt olarak bu yolculukta aynı kararlılıkta yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Önümüzde bir süreç var Memur-Sen ailesi olarak biz en zor süreçlerde hep sizlerden istedik ve şimdide sizlerden istiyoruz. Türkiye'nin düzlüğe çıkması için bu mücadelede bizde var olalım" dedi.

"25 günlük iktidarların olduğu bir ülkede yaşıyoruz"

Referandum sürecinde büyük bir sivil toplum örgütü olarak kendilerine büyük bir görev düştüğünü dile getiren Başkan Memiş konuşmasına şöyle devam etti:

"İyi şoför kamyonu rampadan aşıran şofördür. Bu anlamda bu rampayı aşarak Türkiye'nin yeni bir düzlüğe çıkmasına, bu ülkenin üzerine oyun kuranların oyunlarının bozulması için önümüzdeki süreçte siz değerli kardeşlerimize büyük görevler düşüyor. Bu referandum sürecini sulandırmak isteyenler bu süreci tek adamlık gibi göstermeye çalışanlar, bu süreçte ülkemizin önüne geçmek isteyenlerdir. Türkiye'nin tarihine bakacak olursak 93 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 65 hükümetin değiştiğini örüyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Afrika'daydım ve ora da sordum, 'sizde hükümetler ne kadar sürede değişir?' diye. Ortalama 6 ay sürdüğünü söylediler. Darbeler ya da başka şekilde iktidarların değiştiğini ifade ettiler. 25 günlük iktidarların olduğu bir ülkede yaşıyoruz, yani Afrika liginde bir süreç yaşıyoruz bunu çok iyi görmemiz lazım. Başkanlık sistemi Amerika'ya, Avrupa ülkelerine uyuyor ama Türkiye'ye gelince 'efendim parlamenter sistem, bu sistem devam etsin' algısı ile bu milletin aklı ile alaya etmek istiyorlar. Onun için değerli kardeşlerimizi önümüzdeki süreci çok iyi görmemiz lazım."

Toplantıya Başkan Memiş'in yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, sivil toplum kuruluşları ile sendika temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Haber Ara