Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Meksikali uyusturucu baronu 'El Chapo'nun yakalanmasi

Meksikali uyusturucu baronu 'El Chapo'nun yakalanmasi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-19 18:00:17

Meksikali uyusturucu baronu 'El Chapo'nun yakalanmasi
Meksikalı yetkililer, yaklaşık altı ay önce ülkenin en iyi korunan hapishanesinden firar eden ve 8 Ocak'ta tekrar yakalanan "El Chapo" lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Archivaldo Guzman Loera'nın, ABD'li aktör Sean Penn'e röportaj vermesini sağlayan oyuncu Kate del Castillo ile görüşmek istiyor.

Emniyet yetkilileri, müfettişlerin, del Castillo'ya görüşme taleplerini yasal yollardan ilettiklerini bildirdi.

Müfettişlerin, del Castillo ile Penn ve Guzman arasındaki röportaj hakkında konuşmak istediklerini ifade eden yetkililer, del Castillo'nun herhangi bir suçlamayla karşı karşıya olmadığını, sadece görgü tanığı sıfatıyla anıldığını açıkladı. Yetkililer, görüşmenin zamanının ise henüz belli olmadığını belirtti.

Devlet Başkanlığı sözcüsü Eduardo Sanchez, geçen hafta yaptığı açıklamada, hükümetin, uyuşturucu baronu ve oyuncuların buluşması sırasında bir suç işlenip işlenmediğini araştıracağını ancak Penn veya del Castillo'nun herhangi bir suçla itham edilmediğini açıklamıştı. Ancak Sanchez, aranan bir firari hakkında edinilen bilgilerin yetkililerle paylaşılmamasını eleştirmişti. Eleştirilere twitter hesabı üzerinden yanıt veren del Castillo ise, "Beklendiği gibi, pek çoğu iyi hikaye çıkacağını düşündüğü haberler uydurmayı seçti ama bunlar doğru değil. Kendi hikayemi sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Guzman'ın yakalandığı günün ertesinde, Rolling Stone dergisinde yayımlanan röportajda, Penn'in, görüşmeye yardımcı olan Meksikalı oyuncu del Castillo ile Guzman röportajı için yaptığı zor yolculuğa yer verilmişti. Meksika'daki bir ormanda yapılan röportajın 7 saat sürdüğünü ifade eden Penn, daha sonra hem telefonda hem de görüntülü röportajlarla görüşmelere devam edildiğini belirtmişti.İlk kez 1993'te hapse giren Guzman, 2001'de çamaşır sepeti içine saklanarak kaçmış, 23 Şubat 2014'te Meksika'nın kuzeybatısındaki Sinaloa eyaletinde ABD ve Meksika tarafından ortaklaşa düzenlenen operasyonda yakalanmıştı. Ülkenin en iyi korunan Altiplano Hapishanesi'ne gönderilen Guzman, 11 Temmuz'da hücresinin altından başlayıp 1,5 kilometre uzaklıktaki inşaat halindeki bir eve uzanan tünelden firar etmişti. Guzman'ın yakalanması için ülke çapında operasyonlar düzenlenmişti. Guzman, yakalandıktan sonra tekrar kaçtığı Altiplano Hapishanesi'ne konuldu.

Haber Ara