Dolar

32,3881

Euro

34,7783

Altın

2.398,66

Bist

10.208,65

Meclis'te kullanılmayan eşyaların devri

Meclis'te kullanılmayan eşyaların devri

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 13:30:57

Meclis'te kullanılmayan eşyaların devri
TBMM'deki eski halkla ilişkiler binasında bulunan ihtiyaç fazlası eşyaların talepte bulunan milli eğitim müdürlükleri, okul, kaymakamlık, belediye ve diğer kamu kurumlarına bedelsiz devredildiği, dağıtımda parti ayrımı yapılmadığı bildirildi.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında "TBMM A ve B bloktaki (Eski Halkla İlişkiler Binası) makam odalarının kullanılmayan eşyalarının Meclis'in belirlediği kamu kurumlarına gönderildiği ve bu kurumların başında da AK Parti'li belediyelerin olduğu" yönünde yer alan haberler üzerine açıklama yapma gereği duyulduğunu kaydedildi.

A ve B bloktaki ihtiyaç fazlası eşyaların, daha etkin ve verimli kullanılarak ekonomiye kazandırılması amacıyla "Taşınır Mal Yönetmeliği" kapsamında talepte bulunan milli eğitim müdürlükleri, okullar, kaymakamlıklar, belediyeler ve diğer kamu kurumlarına bedelsiz devredildiği belirtildi.

Açıklamada, "kamu idarelerinden gelen talepler doğrultusunda masa, koltuk, etajer, sandalye, sehpa, kitaplık vb. eşyaların dağıtımı muhalefet partileri dahil hiçbir parti ayrımı gözetilmeksizin belirli bir sırayla ve sistemli olarak yapıldığı" ifadesi kullanıldı.

Haber Ara