Dolar

32,3808

Euro

34,7910

Altın

2.407,99

Bist

10.177,31

Mali'deki olaylar

Mali'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-17 21:26:19

Mali'deki olaylar
Mali'deki hükümet yanlısı milisler, Kidal bölgesinde Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA) elindeki Anefis beldesinde kontrolü ele aldı.

Ülkenin kuzeyindeki silahlı gruplardan Azavad Kurtuluş Hareketi'nin bağlı olduğu CMA yetkililerinden Almu Ag Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bölgede konuşlanan adamımızın az olmasından dolayı hükümet yanlısı milisler Anefis'de kontrolü sağladı" dedi.

Geçtiğimiz haziran ayından bu yana şiddetli çatışmaların yaşandığı Anefis, Kidal ve Timbuktu kentlerini birbirinden ayıran sınır noktası olması açısından önem taşıyor.

Yerel kaynaklar, Mali'de Mayıs 2014'den bu yana ilk kez Kidal'a bağlı bir bölgenin ülkenin kuzeyindeki silahlı grupların elinden alındığını ifade ediyor.

Öte yadan yerel kaynaklar tarafından, Kidal'da cumartesi gününden bu yana hükümet yanlısı milisler ile Azavad Hareketleri Koordinasyonu'na bağlı silahlı gruplar arasında aralıklarla şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtildi.

Çatışmalarda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı ifade edilirken, sayıya ilişkin bilgi verilmedi.

Ülkenin kuzeyindeki silahlı gruplar ile hükümet arasında geçen ay imzalanan barış anlaşmasına rağmen Mali'de çatışmalar halen sürüyor.

Haber Ara