Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Malezya'da 5 kişi DEAŞ ve el Kaide şüphesi ile tutuklandı

Malezya'da 5 kişi DEAŞ ve el Kaide şüphesi ile tutuklandı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-05 16:26:55

Malezya'da 5 kişi DEAŞ ve el Kaide şüphesi ile tutuklandı
Malezya'da DAEŞ ve El Kaide terör örgütü ile bağlantılı olduklarından şüphelenilen dördü Avrupa ülkelerinden 5 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Malezya Emniyet Genel Müdürü Khalid Abu Bakar yaptığı açıklamada, Malezya'nın ada eyaletlerinden Penang'da, aralarında Avrupalı bir ingilizce öğretmeninin de bulunduğu 5 kişinin tutuklandığını belirtti.

Ebubekir, şüphelilerden birinin Malezya vatandaşı, diğer dördünün de Avrupa'nın değişik ülkelerinden olduğunu ifade ederek, Avrupalıların ülkeleri hakkında ise bilgi vermedi.

Öte yandan söz konusu kişilerin başkent Kuala Lumpur, Penang Adası, Selangor, Kelantan ve Cohor Eyaletleri'nde göz altına alındıkları öğrenildi.

Tutuklanan Avrupalılardan birinin daha önce de el Kaide örgütü ile bağlantılı olarak Afganistan ve Bosna Hersek'de yasa dışı eylemlerde bulunduğunun tespit edildiği, diğer şüphelilerin ise Güneydoğu Asya'da DAEŞ'e katılmak isteyen kişilerin transferini yönettiği açıklandı.

Tutukluların, geçen aydan beri yürütülen terörle mücadele operasyonu ile yakalandıkları belirtilerek, güvenlik suçları yasası ve göçmenlik yasası gibi yasalar çerçevesinde yargılanacakları aktarıldı.

Malezya polisi, Rusya ve Tayland istihbaratının desteği ile DAEŞ bağlantılı olası bir terör saldırısı için uyarılmış ve alarm durumuna geçmişti. Bu yıl sadece ekim ayı itibarıyla DAEŞ'le bağlantılı oldukları gerekçesi ile göz altına alınan kişilerin sayısının 36'ya çıkarken, bugüne kadar DAEŞ bağlantısı şüphesi ile tutuklananların sayısı 130 oldu.

Malezya hükümeti nisan ayında terörle mücadelede güvenlik güçlerinin yetkilerini arttıran bir yasayı onaylamış ve herhangi bir terör örgütü ile bağlantılı kişilerin pasaportlarına el konulmasını sağlayan önlemler almıştı.

Haber Ara