Dolar

32,3833

Euro

34,7878

Altın

2.398,30

Bist

10.208,65

Malezya Başbakanı hakkındaki yolsuzluk suçlamaları

Malezya Başbakanı hakkındaki yolsuzluk suçlamaları

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 16:59:04

Malezya Başbakanı hakkındaki yolsuzluk suçlamaları
Malezya'da polis, Başbakan Necip Rezak'ın 700 milyon dolarlık kamu fonunu şahsi banka hesabına ve devlet yatırım şirketine aktarma suçlamalarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yatırım şirketine baskın düzenledi.

Başbakan Necip Rezak'ın devlete ait 1MalaysiaDevelopment Bhd (1MDB) adlı yatırım şirketi ve kişisel banka hesaplarına kamu fonlarının aktarılması suçlamalarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 1MDB'nin Kuala Lumpur'daki ofisine düzenlenen baskında, polisin ofisteki belgeleri incelediği belirtildi.

Polis yetkililerinin, 1MDB'nin ofisine düzenledikleri baskın sırasında el koydukları bilgisayar ve belgelerle binadan ayrıldıkları görüldü.

The Wall Street Journal ve Sarawak Report adlı internet sitesinde geçen cuma yer alan haberlerde, yaklaşık 11 milyar dolar borcu bulunan 1MDB ile ilgili soruşturmada yer alan belgelerde, şirkete bağlı ajanslar, bankalar ve kuruluşlar arasında transfer edilen 700 milyon doların, son olarak Başbakan Necip Rezak'a ait 5 ayrı kişisel hesaba aktarıldığının gösterildiği iddia edilmişti.

Başbakan Necip ise iddiaların herhangi bir kanıta dayandırılmadığını ve Malezya'nın 29 yıl iktidarda kalan eski Başbakanı Mahathir Muhammed'in tarafından ortaya atıldığını savunmuştu. Necip Rezak, Muhammed'in, "ülkenin demokratik yollarla seçilmiş başbakanını devirmek için siyasi bir sabotaj kampanyası" yürüttüğünü ileri sürmüştü.

Haber Ara