Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Malatya'daki darbe girişimi davası

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 2. Ordu ve 7. Ana Jet Üs komutanlıklarında görevli ve aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Huduti ile 2. Ordu Kurmay Başkanı Angun'un da bulunduğu 28'i tutuklu 76 sanığın yargılandığı davanın ikinci günü tutuksuz sanıkların savunmalarıyla sona erdi- Davanın görülmesine yarın da devam edilecek

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 18:32:15

Malatya'daki darbe girişimi davası
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Malatya'daki 2. Ordu ve 7. Ana Jet Üs komutanlıklarında görevli 28'i tutuklu 76 sanığın yargılandığı davanın ikinci günü tutuksuz sanıkların savunmalarıyla tamamlandı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Yakınca Spor Salonu'nda görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, tutuksuz yargılanan erlerin savunmaları alındı.

Tutuksuz Er Abdi Y. savunmasında, darbe girişimi sırasında gece saatlerinde komutanlık katında bir hareketlilik görüldüğünü ancak kendisinin nöbet yerinde bulunduğu için ne olduğunu anlamadığını belirtti.

Nizamiyede çatışmaların yaşandığını anlatan Abdi Y, "belki vurulurum" korkusuyla havaya bir kez ateş ettiğini ifade etti.

Mahkeme Başkanı Vedat Koç, Abdi Y'nin savunmasının ardından, duruşmayı tamamladı.

Davanın görülmesine yarın devam edilecek.

Bu arada, mahkemeye gelen, aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile 2. Ordu Kurmay Başkanı Avni Angun ve tutuklu 19 sanık, elleri kelepçelenerek duruşmanın görüldüğü salondan çıkarıldı.

Jandarma eşliğinde araçlara bindirilen tutuklu sanıklar, cezaevine götürüldü.

Haber Ara