Dolar

32,3793

Euro

34,7888

Altın

2.433,07

Bist

9.965,50

Macaristan'dan Büyükelçi Fakılı'ya liyakat nişanı

Türk-Macar ilişkilerine sağladığı katkılardan dolayı Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı'ya Macaristan Devleti Liyakat Nişanı verildi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-02 19:24:46

Macaristan'dan Büyükelçi Fakılı'ya liyakat nişanı
Türk-Macar ilişkilerine sağladığı katkılardan dolayı Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı'ya Macaristan Devleti Liyakat Nişanı verildi.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığında düzenlenen törende, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader adına, dört yıllık görev süresi yakında sona erecek Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı'ya Macaristan Devleti Liyakat Nişanı takdim edildi.

Törende konuşan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığında Doğuya Açılımdan Sorumlu Devlet Sekreteri Büyükelçi Zsolt Csutora, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi ve Macaristan'daki Osmanlı dönemi eserlerinin restorasyonunda yüklendiği önemli görevlerden dolayı Büyükelçi Fakılı'ya müteşekkir olduklarını belirtti.

Csutora, bunun bir nişanesi olarak Fakıllı'ya Macaristan Cumhurbaşkanı tarafından uygun görülen devlet liyakat nişanını takdim etmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Büyükelçi Fakılı'nın bundan sonraki yaşamında da Türk-Macar ilişkilerine katkılarını sürdüreceğine inandığını dile getirdi.

Büyükelçi Fakılı da Türkiye ve Macaristan gibi dost iki ülkenin ilişkilerini ileriye taşımak için çalışmaktan onur duyduğunu, Macaristan'dan son derece olumlu ve güzel duygularla ayrılacağını söyledi.

Öte yandan, Bakanlığın girişine Türk ve Macar bayrakları asıldı.

Haber Ara