Dolar

32,2389

Euro

34,7920

Altın

2.412,32

Bist

10.267,09

Macaristan'da Müslümanlar bayram namazında buluştu

Macaristan'da yaşayan Türk gurbetçiler ve Müslümanlar, başkent Budapeşte'de Kurban Bayramı namazını hep birlikte eda etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-12 11:47:34

Macaristan'da Müslümanlar bayram namazında buluştu
Macaristan'da yaşayan Türk gurbetçiler ve Müslümanlar, başkent Budapeşte'de Kurban Bayramı namazını hep birlikte eda etti.

Budapeşte'deki 2 Türk mescidinden biri olan 8. bölgedeki Macaristan Anadolu Türk Kültür Vakfı mescidinde bayram namazı için buluşan Müslümanlar, hep birlikte namazlarını kıldılar. Türkiye'nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı da Müslümanlarla birlikte namazını kıldı. Din İşleri Ataşesi Hüseyin Ersoy tarafından kıldırılan bayram namazına büyük ilgi gösteren Müslüman cemaat, namazın ardından bayramlaşıp birlikte kahvaltı yaptı. Namazın ardından İHA muhabirine konuşan Büyükelçi Şakir Fakılı, bu mübarek günde bütün vatandaşlarının bayramını kutladığını belirterek, "Kendilerine mutlu bir bayram diliyorum dostlarıyla, yakınlarıyla birlikte. Ülkelerinden uzakta kalan bütün vatandaşlarımızı sevgiyle kucaklıyorum" diye konuştu.

Din İşleri Ataşesi Hüseyin Ersoy ise, Budapeşte'de Kurban Bayramı'nı hep beraber vatandaşlarla birlikte idrak ettiklerini, son derece coşkulu bir bayram yaşadıklarını söyledi. Ersoy, "Buradan memleketimize ve milletimize dualar ve selamlar gönderdik. Cenabı Allah kurbanlarımızı ve gurbet ellerde bütün kardeşlerimizin dualarını kabul etsin" dedi.

Budapeşte'nin 10. bölgesinde hizmet veren Macaristan Türk-İslam Kültür Derneği mescidinde de kalabalık bir topluluk bayram namazını birlikte kıldı. Bayram namazının ardından tekbir getirerek birbirlerinin bayramlarını tebrik eden cemaat, hep birlikte kahvaltı yaptı.

Haber Ara