Dolar

32,3791

Euro

34,7043

Altın

2.402,16

Bist

10.090,17

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'na uluslararası ödül

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'na uluslararası ödül

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 12:51:48

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'na uluslararası ödül
İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, dünyada sadece 28 kongre merkezinin sahip olduğu "AIPC Kalite Standartları Ödülü"ne layık görüldü. Lütfi Kırdar, bu ödüle Türkiye'de layık görülen ilk ve tek kongre merkezi oldu.

Konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile kongre ve sergi sarayının işletmecisi Uluslararası Kongre Sarayı Tesisleri İşletmeciliği Ticaret A.Ş'nin (UKTAŞ) yönetim kurulu başkanı Başaran Ulusoy, Lütfi Kırdar'ın tarihi serüveni hakkında bilgi verdi.

Ulusoy, Lütfi Kırdar'ın The International Association of Convention Centres (AIPC) Kalite Standartları denetimini başarı ile geçtiğini ve "AIPC Kalite Standartları Ödülü"nü Türkiye'den alan ilk kurum olduğunu belirterek, bu özel ödül ile kongre merkezinin dünyanın en iyi 28 kongre merkezi arasına girdiğini vurguladı.

İstanbul'un dünyada en çok kongre düzenleyen şehirler arasında ilk 10'da yer aldığını anımsatan Ulusoy, "Lütfi Kırdar, dünyada sadece 28 merkezin sahip olduğu bu ödüle layık görüldü. AIPC kalite standartları denetimini başarıyla geçen merkez, kazandığı ödül ile hem Türkiye'de bir ilke imza attı hem de başarısını uluslararası alanda da göstermiş oldu" dedi.

Ulusoy, 2000 yılında kongre turizminde 40'ıncı sırada olan Türkiye'nin şu anda dünyada 9. sırada olduğunu ifade ederek, "300 kişi üzerindeki kongrelerde dünya birincisiyiz ve bunu hala muhafaza ediyoruz. Yeni bina yapmak kolay ama dönüşümler daha zor. Biz zor olanı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

- "Tüm adımları başarı ile geçti"

Ulusoy, ödülün kongre turizmi açısından fevkalade önem içerdiğini kaydederek, bu süreçte geçilen aşamalara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bağımsız denetim tarafından incelenen İstanbul Lütfi Kırdar; müşteri hizmetleri, tesislerin kalitesi, koruma ve güvenlik gibi toplam 10 farklı kategoride yer alan standartlarını sertifika ile tescillettirerek bu ödülü almaya hak kazandı. Kongre merkezlerinin başarılarını onaylamak ve belgelemek amacıyla endüstri temelli sertifikalandırma yapan bu program, endüstride özel olarak sunulan tek sertifika çeşidi olarak öne çıkıyor. Program standartları 'müşteri hizmeti', 'operasyon ve tesisler kalitesi', 'çalışan ilişkileri', 'toplum ilişkileri', 'çevre sorumlulukları', 'tedarikçi ilişkileri', 'endüstri ilişkileri', 'koruma ve güvenlik', 'sağlık ve finansal bütünlük' konularını kapsayan 10 ana alanı kapsıyor."

- "Ortadoğu, Afrika, Balkanlar ve bölgemizde ilk"

Başaran Ulusoy, 10 ana alanı kapsayan ödül için binlerce maddeden geçildiğini kaydederek, bu ödülün sadece Lütfi Kırdar'a değil İstanbul'a, Türkiye'ye verildiğini söyledi. "Bir tane kongre merkezi olmayan İstanbul'dan, aynı anda 35 bin kongre ziyaretçisine ev sahipliği yapabilecek İstanbul'a gelsin bu ödül" diyen Ulusoy, şampiyonluğu muhafaza etmenin şampiyon olmaktan daha zor olduğunu dile getirdi ve bundan sonra daha çok çalışacaklarını vurguladı.

Ulusoy, "Lütfi Kırdar, bu ödülü alan dünyada 28 kongre merkezinden bir tanesi ama Ortadoğu, Afrika, Balkanlar ve coğrafyamızda ilk merkez" dedi. Türkiye'nin turizmdeki başarılarından bahseden Ulusoy, bu başarıya katkıda bulunan THY'ye de teşekkür etti.

- Teknoloji üssü Lütfi Kırdar

Ulusoy, İstanbul Lütfi Kırdar'ın yakın zamanda özel bir teknoloji hamlesi başlattığına da değinerek, başarılı firmaların şimdiden binalarını teknolojiyle daha akıllı bir hale getirdiğini, şu anda 25 milyar dolar değerindeki bu pazarın 2020 yılına kadar artmasının öngörüldüğünü aktardı.

En kötümser araştırmalara göre bu tarihte dünya üzerinde birbiriyle arada insan olmadan iletişim kuran makine sayısının 26 milyara ulaşmış olacağını dile getiren Ulusoy, bu açıdan geleceği görüp bu değişimi hayata geçiren ve sektöre yön veren İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) ile İstanbul Lütfi Kırdar'a teşekkür etti.

Ulusoy, "Lütfi Kırdar tarafından, İSTKA'nın desteğiyle 'Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı' çerçevesinde gerçekleştirilen 'Dijital Çağın Küresel Kongre Merkezi: Lütfi Kırdar' projesi, getirdiği içerik ve medya yönetimi otomasyonuyla dijital devrim başlattı" diye konuştu.

Proje için "Sektör adına atılan çok önemli bir adım" diyen Ulusoy, şu şekilde devam etti:

"Bu proje kapsamında; merkezimizde gerçekleştirilen panellerde karşılama, yönlendirme ve yayınlama gibi işlemler dijital ortama aktarılıyor. Dijital Çağın Küresel Kongre Merkezi: Lütfi Kırdar, projesi ile bölge turizminde çeşitliliğin artırılması, kongre turizminin tüm yıla yayılması, turizm hizmetlerinde kalitenin artırılarak dijital ortamda interaktif hizmet sağlanması hedefleniyor. Kongre turizminde sunduğu yenilikçi yaklaşımla Türkiye'de bir ilke imza atan proje, aynı anda ya da farklı zaman dilimlerinde gerçekleştirilen etkinliklerde iletişimin güçlendirilmesi, etkinlik öncesi ve sırasında medya ve içerik yönetiminin birbirine entegre bir şekilde yürütülmesi için büyük bir adım."

Etkinliğe İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) Genel Müdürü Özgül Özkan Yavuz, İSTKA, THY, TÜRSAB, İTO ve ilgili kurumlardan yetkililer katıldı.

Haber Ara