Dolar

32,2711

Euro

34,7288

Altın

2.402,48

Bist

10.336,50

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn:

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 18:10:46

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn:
Avrupa Birliği (AB) dönem başkanı Lüksemburg'un Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Türkiye ile AB arasında ekonomik ve parasal politikanın olduğu 17. faslın açılmasının mümkün olduğunu söyledi.

Asselborn, Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu'nda, AB dönem başkanlığındaki önceliklerini anlattı.

AB'ye aday ülkelerin ciddi ilerleme katetmesi gerektiğine işaret eden Asselborn, her aday ülkenin kendine özgü şartları içerisinde değerlendirildiğini vurguladı.

Asselborn, Türkiye'de yeni hükümet kurulmasını beklediklerini belirterek, "Yapıcı ve pragmatik çalışıp, AB, Türkiye ilişkilerini güçlendireceğiz" diye konuştu.

Türkiye'yi AB değer ve kriterlerine yakınlaştırmak istediklerini söyleyen Asselborn, "Türkiye ile ekonomik ve parasal politikanın olduğu 17. faslın açılması mümkün" ifadesini kullandı.

Asselborn, Lüksemburg'un dönem başkanlığında Kıbrıs'ta çözüme ilişkin olumlu gelişmelerden memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.

Ekonomik ve para politika faslı temel olarak, AB'ye üye devletlerde merkez bankalarının bağımsızlığı, kamu sektörünün merkez bankaları tarafından doğrudan finansmanının yasaklanması ve kamu kesiminin finansal kurumlara imtiyazlı erişiminin önlenmesi gibi konuları içeriyor.

Haber Ara