Dolar

32,3549

Euro

34,7874

Altın

2.394,14

Bist

10.208,65

Lübnan'da Suriyeli sığınmacılar sergisi

Lübnan'da Suriyeli sığınmacılar sergisi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 23:22:41

Lübnan'da Suriyeli sığınmacılar sergisi
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen resim, heykel ve fotoğraf sergisinde başta çocuklar olmak üzere Suriyeli sığınmacıların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) tarafından düzenlenen sergi, çok sayıda bakan, üst düzey yetkili ve sanatçının katılımıyla açıldı. Başta çocuklar olmak üzere Suriyeli sığınmacılar ile onları misafir eden Lübnanlıların yaşadığı sıkıntıların anlatıldığı resim, heykel ve fotoğraflara yer verilen sergiye, Suriye'deki savaşın kurbanı olan çocuklara yardım için yönetme ve karar verme mercisinde bulunanlara seslerini duyurmak isteyen 20'den fazla sanatçı, eserleriyle destek verdi.

Lübnan Sosyal İşler Bakanı Reşid Derbas, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dünya, daha önce benzeri görülmedik şekilde büyük bir insani kriz ile karşı karşıya bulunuyor. Bu krizin son bulması için tüm dünya büyük bir sorumluluk taşıyor" dedi.

Ülkesinin Suriyeli sığınmacılar konusunda gücünün fazlası bir yükün altına girdiğini dile getiren Derbas, bu tür sosyal ve sanatsal etkinliklerin yaşanan sorunlara dikkatin çekilmesi için son derece önemli olduğunu belirtti ve bu büyük insani kriz karşısında birlikte hareket etmenin önemini vurguladı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü Christophe Boulierac, dün yaptığı açıklamada, 900 bin çocuk ile en çok Suriyeli çocuk sığınmacıya ev sahipliği yapan ülkenin Türkiye olduğunu, bunu 600 bin ile Lübnan'ın takip ettiğini belirtmişti.

Resmi verilere göre Lübnan'da 1,2 milyon Suriyeli sığınmacı bulunuyor.

Haber Ara