Dolar

32,2668

Euro

34,7453

Altın

2.399,68

Bist

10.336,50

Libya'daki Tobruk hükümetinin Genel Komutanı Hafter Ürdün'de

Libya'daki Tobruk hükümetinin Genel Komutanı Hafter Ürdün'de

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 20:53:09

Libya'daki Tobruk hükümetinin Genel Komutanı Hafter Ürdün'de
Libya'nın Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi hükümetine bağlı ordunun Genel Komutanı Halife Hafter, Bingazi ve Sirte kentlerinin yakında başta DAEŞ olmak üzere terör örgütlerinden temizleneceğini söyledi.

Hafter, Ürdün ziyareti sırasında başkent Amman'da düzenlediği basın toplantısında, ordunun durumunun iyi olduğunu, Arap Birliği'nin DAEŞ'e karşı silahlanmanın gerekliliği konusundaki tutumunun ardından Libya'nın çeşitli kentlerindeki "kederi" temizlemeye hazırlandığını ifade etti.

Yakında Bingazi ve Sirte'de, başta DAEŞ olmak üzere hiçbir terör örgütünün kalmayacağını vurgulayan Hafter, "DAEŞ'in, 3-5 bölgedeki varlığı, Libya'nın geniş yüzölçümünde büyük yer kaplamıyor. Biz sadece Libya ya da Arap ülkeleri yerine değil tüm dünyanın yerine terörle savaşıyoruz. Terörle mücadele tüm dünyayı ilgilendiriyor. Çünkü düşman tek ve terör tüm yeryüzünün düşmanı" dedi.

Ülkesine terör ve kaos oluşturmak için her milletten insan geldiğini belirten Hafter, şunları kaydetti:

"Müslüman, Hristiyan ya da Yahudi değiller. Bu örgütlerin okuduğu semavi bir din yok. Libya'nın diğer kentlerini kontrol altına almalarını sağlayacak olması hasebiyle çalışmalarını Bingazi'ye yoğunlaştırmaya çalışıyorlar. Ancak birkaç hafta içinde bitecekler. Bu kentin terörle hiçbir alakası kalmaması için buradaki her şeyi silmek istiyoruz. Ülkemde, başta DAEŞ olmak üzere terörist gruplarla savaşmak isteyen adamlar var. Ancak daha fazla silah istiyorlar. Adama ihtiyacımız yok. Silaha ihtiyacımız var."

Hafter ayrıca Ürdün ziyareti hakkında, "Ziyaret sırasında, daha önce anlaşma sağlanan bazı konular gözden geçirildi. Bunların arasında ortak askeri eğitimle ilgili konular da vardı. Ürdün'de teorik ve pratik eğitim için bizde olmayan donanımlı mekanlar var. Tıp alanında da terörle mücadelede ülkemizde bazı tedavi yöntemlerine ihtiyacımız var. Her gün çok sayıda insan yaralanıyor. Ürdün, tedavi konusunda iyi bir geçmişe sahip" diye konuştu.

Resmi temaslarda bulunmak üzere perşembe günü Ürdün'e gelen Hafter, ziyareti sırasında Ürdün Genelkurmay Başkanı Meşal Ez-Zeben ve bazı üst düzey yetkililerle görüşmüştü.

Haber Ara