Dolar

32,2288

Euro

34,9678

Altın

2.423,28

Bist

10.688,00

KYK Adana öğrencileri Mevlana'yı andı

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Adana İl Müdürlüğü, 'Çınaraltı Sohbetleri-Vefa Günleri' kapsamında Doç. Dr. Hayri Kaplan'ı 'Hz. Mevlana ve Aşkın Doğuşu' adlı konferansta üniversiteli gençler ile buluşturdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 11:52:59

KYK Adana öğrencileri Mevlana'yı andı
Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Adana İl Müdürlüğü, "Çınaraltı Sohbetleri-Vefa Günleri" kapsamında Doç. Dr. Hayri Kaplan'ı "Hz. Mevlana ve Aşkın Doğuşu" adlı konferansta üniversiteli gençler ile buluşturdu.

Yüreğir Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen konferansta Doç. Dr. Hayri Kaplan gençlere 'Mevlana Felsefesini' anlatarak Mevlana'nın tasavvuftaki önemini vurguladı. Doç. Dr. Kaplan, gençlere Mevlana felsefesinin bir yaşam tarzı olduğunu, Hz. Peygamber aşkının onda tasavvuf ile bütünleştiğini anlattı.

Konferansın ardından tasavvuf sanatçısı Fatih Koca, Necip Karakaya ve Murat Eroğul ve saz heyeti sahne aldı. Sanatçılar, Hz. Mevlana'yı anlatan tasavvuf musikisiyle dinleyicileri duygulanırken, mehterandan 'Ordunun Duası' ile coşkulu anlar yaşattı.

KYK öğrencileri tarafından büyük ilgi gören konferans ve tasavvuf dinletisinin ardından programın sonunda Mevlana şekeri ikram edildi.

Haber Ara