Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Kutuphanede corba ikrami

Kutuphanede corba ikrami

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-23 18:55:11

Kutuphanede corba ikrami
Ordu Gazi İl Halk Kütüphanesi'nde, öğrenci ve vatandaşların talepleri doğrultusunda mesai saatlerinde değişikliğe gidildi ve akşamları çorba ikram edilmeye başlandı.
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1927'den bu yana kesintisiz hizmet veren Gazi İl Halk Kütüphanesi'nden yararlanan öğrenci ve vatandaşların talepleri doğrultusunda mesai saatlerinde değişikliğe gittiklerini belirterek "31 Temmuz'da sona ermek üzere mesai saatleri, hafta içi 08.00-22.00, hafta sonu ise 09.00-20.00 olarak yeniden düzenlendi" dedi.
Amaçlarının Yükseköğretime Geçiş, Kamu Personeli Seçme, Lisans Yerleştirme ve Tıpta Uzmanlık sınavlarında Ordu'nun başarı seviyesini artırmak ve kullanıcıların kütüphaneden daha fazla istifade edebilmelerini sağlamak olduğuna dikkati çeken Vali Balkanlıoğlu, "Kütüphanenin kapanış saatlerinin uzatılmasıyla kütüphaneye gelenlerin akşam yemeği sorununu ortadan kaldırmak için Altınordu Belediyesi ile proje geliştirdik. Temmuz ayının sonuna kadar her gece burada ekmekle birlikte son derece besleyici ve lezzetli sıcak çorba ikram edilecek" diye konuştu.
Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise lise son sınıfı öğrencileri ile lise mezunu gençlerin üniversite sınavına hazırlıklarını sürdürdüğünü ifade ederek şunları söyledi:
"Akşamları da ders çalışmaya devam ediyorlar. Bence en önemlisi, toplu olarak burada bir arada olmaları, dayanışma içerisinde ders çalışıyor olmalarıdır. Onların evde ya da dışarıda yeme içmeyle zaman kaybetmemeleri için Ordu Valiliğiyle yaptığımız çalışmayla hem çorba ihtiyacını hem de güven içerisinde ders çalışmalarını sağlamak üzere proje yürütüyoruz. Çorba ikramı bizden, ders çalışmak, başarılı olmak onlardan."
Vali Balkanlıoğlu ile Başkan Tekintaş'tan çorbasını alanlar da uygulamadan son derece memnun olduklarını ifade etti.

Haber Ara