Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Kütahya'da caminin kapatıldığı iddiası

Kütahya'da caminin kapatıldığı iddiası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-08 16:19:43

Kütahya'da caminin kapatıldığı iddiası
Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, kentte bir caminin ibadete kapatıldığı iddiasına ilişkin, "Caminin arkasına sığınarak kendi yurtlarını kurtarmak isteyenler, farklı bir algı oluşturmak için uğraşıyor" dedi.

Kentteki din görevlileriyle Bengisu Sosyal Tesislerinde bir araya gelen Saraçoğlu, kaçak olduğu tespit edilen Hisar Erkek Öğrenci Yurdu hakkında belediye encümenince yıkım kararı alındığını söyledi.

Binanın bir bölümündeki caminin arkasına sığınarak yurdu kurtarmak için algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Biz cami yıkan bir gelenekten gelmedik. Sayın valimizin cami yıkan, cami kapatan bir vali gibi gösterilmesi, böyle bir iftiraya maruz kalması bizi üzdü. Caminin arkasına sığınarak kendi yurtlarını kurtarmak isteyenler, farklı bir algı oluşturmak için uğraşıyor. Siz insanların hayır paralarıyla ibadethane yaptığınızı söylüyorsunuz ama Kütahya Belediyesinin 200 metrekare arsasının üzerine yurt yapmışsınız. 'Kira ödeyelim, satın alalım ya da belediye bunu bize bağışlasın' gibi ne bir girişimde ne de bir talepte bulunmuyorsunuz.

Yurdun kaçak olduğu tespit edildikten sonra gerekli işlemleri başlattık ve eksiklerin giderilmesi için bir ay yasal süre verdik ancak bu sürede eksiklerin giderilmesi ve ruhsat alınması noktasında hiçbir girişimde bulunmadılar.

Bunların derdi başka. Komplolar kurarak valimizi ve bizi hedef gösterdiler."

Haber Ara