Dolar

32,2631

Euro

34,8188

Altın

2.412,30

Bist

10.273,47

Kurtulmuş, AA'nın 'yılın fotoğrafları' oylamasına katıldı

Kurtulmuş, AA'nın 'yılın fotoğrafları' oylamasına katıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-09 15:07:58

Kurtulmuş, AA'nın 'yılın fotoğrafları' oylamasına katıldı
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Ajansı'nın (AA) 'yılın fotoğrafları' oylamasına katıldı.

Kurtulmuş, AA'nın 'haber', 'yaşam' ve 'spor' kategorilerinde oylamaya sunulan fotoğraflarını inceledi ve 6 fotoğraf için oy kullandı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'haber' kategorisinde Fırat Yurdakul'un "Şah Fırat Operasyonu" ve Özge Elif Kızıl'ın "Yunanistan'daki sığınmacılar" başlıklı fotoğrafına oy verdi. "Şah Fırat Operasyonu" adlı fotoğrafta, Süleyman Şah Türbesi'nin askeri operasyonla, Suriye Eşmesi'ndeki bölgeye naklinde 3 askerin karakolun bulunduğu noktada Türk bayrağını göndere çektiği anlar yansıtılıyor.

"Yunanistan'daki sığınmacılar" başlıklı fotoğrafta ise ülkelerindeki savaştan yeni bir yaşam kurma amacıyla Avrupa'ya giden sığınmacıların, Midilli Adası'ndaki yaşam mücadelesini gösteriyor.

Kurtulmuş, 'yaşam' kategorisinde ise Oktay Bayar'ın "Kadınlar günü" ve İsa Terli'nin "3. Köprü'de sona doğru" adlı fotoğrafını seçti.

"Kadınlar günü" adlı fotoğrafta, Bitlis'te yaşayan kadınların günlük yaşamın zorluklarına karşı verdiği mücadele, "3. Köprü'de sona doğru" adlı fotoğrafta ise gelecek yıl tamamlanması planlanan Yavuz Sultan Köprüsü'ndeki çalışmalar yansıtılıyor.

Kurtulmuş, 'spor' kategorisinde ise Hakan Mehmet Şahin'in "Başpehlivan" ve Orhan Akkanat'ın "Arda Turan'ın gözyaşları" adlı fotoğraftan yana oyunu kullandı.

"Başpehlivan" adlı fotoğrafta, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri final müsabakasında rakibi Osman Aynur'u yenerek başpehlivan olan Orhan Okulu'nun sevinci yer alırken, "Arda Turan'ın gözyaşları" fotoğrafında ise 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde, Türkiye-İzlanda maçı sonrası Milli Futbolcu Arda Turan'ın göz yaşlarına boğulduğu anlar yansıtılıyor.

Haber Ara