Dolar

32,2550

Euro

34,8209

Altın

2.427,88

Bist

10.055,98

Kurban Bayramı'na doğru

Kurban Bayramı'na doğru

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-23 10:37:06

Kurban Bayramı'na doğru
Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, "Her şeye rağmen bu aziz vatanda, elbette hep birlikte kardeşlik türkülerini çok daha gür bir sesle söyleyeceğiz. Başta ülkemiz olmak üzere bütün İslam dünyasında akmakta olan kan ve gözyaşının yerini, şüphesiz bir gün kardeşlik iklimi alacak" ifadelerine yer verdi.

Ankara Müftüsü Hızlı, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, İslam coğrafyasının temsilcilerinin buluştuğu ve adeta mahşeri andıran hac ibadetini taçlandıran Kurban Bayramı'na kavuşmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Bayramların, kardeşlikleri pekiştiren, sevinç ve neşeyi artıran günler olduğunu aktaran Hızlı, bayramın hediyeleşmek, paylaşmak ve duyarlılık kazanmak olduğunu kaydetti.

- "Anlamından uzaklaşan bayramlar, tüketim aracı olur"

Kurbanı, "Hakk'ın emrine boyun eğmek", "Rabbimize yakınlaşmak" şeklinde nitelendiren Hızlı, Kurban Bayramı'nın temel amacının toplumun bütün katmanlarıyla aynı heyecanı hissetmesinin sağlanması olduğunu belirtti. Kurban Bayramı'nda özellikle maddi durumu elverişsiz Müslümanların unutmamasını isteyen ve onların da bu bayram coşkusuna katılmasının gerektiğini ifade eden Görmez, şu değerlendirmede bulundu:

"Zira neşe, sevinç ve mutluluk zengin, fakir bütün toplum tarafından hissedilip yaşanmadıkça huzurun yakalanması imkansızdır. Aslında bayramları bayram yapan bizim onlara yüklediğimiz değerdir. Anlamından uzaklaşan bayramlar sadece bir tüketim aracı olur. Eğer bize emanet edilen yetimler ve kimsesizlere 'kurban olabilirsek', çevremizdeki fakirlerle yakınlık kurabilirsek, akraba eş ve dostlarımızın dertleriyle hemhal olabilirsek vicdanlarımız huzur bulacak ve mutlu olabileceğiz. İnsanlar arasındaki sevgi, dostluk, vefa, bağlılık ve samimiyetin artmasına yol açan, dargınlık ve küskünlükleri ortadan kaldıran, sevincin kaynağı olan bayramları mutlulukla kutlamak bu ülkede yaşayan her kişinin hakkıdır."

- "Gözyaşının yerini kardeşlik iklimi alacak"

Mesajında son dönemde yaşanan olaylara da değinen Hızlı, şunları belirtti:

"Her şeye rağmen bu aziz vatanda elbette hep birlikte kardeşlik türkülerini çok daha gür bir sesle söyleyeceğiz. Başta ülkemiz olmak üzere bütün İslam dünyasında akmakta olan kan ve gözyaşının yerini, şüphesiz bir gün kardeşlik iklimi alacak. Tabii ki bütün bir toplum olarak hepimizi birbirine sımsıkı bağlayan değerler etrafında kenetleneceğiz. Hep birlikte hareket etme ve aynı ideal uğrunda canını vermeye hazır bir milletiz çok şükür. İslam'a gönül verenler paylaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik ortak hedefi doğrultusunda ruhlarını ve heyecanlarını kuşkusuz buluşturacaklar. İşte böyle bir gün, hepimiz için gerçek bir bayram olacak inşallah. Ve biz bu umudumuzu dipdiri tutmaya devam edeceğiz."

Hızlı, terör olaylarına ve Suriyeli sığınmacıların yaşadığı drama ilişkin de şunları kaydetti:

"Bu yıl, son zamanlarda ülkemize ait olmadıklarını estirdikleri terörle gösteren hainlerin tuzaklarına maruz kalan ve Rabbimizin rahmetine uğurladığımız şehitlerin yüreklerimizi kavuran acısı ile zulme uğradıkları ve can güvenliği kalmadığı için yurdumuza sığınan muhacir/mülteci kardeşlerimizin dramı gölgesinde maalesef Kurban Bayramına giriyoruz. Bu vesileyle canını, malını ve bütün varlığını Hakka, vatana, millete ve bayrağa adayan şehitlerimize rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır, güvenlik güçlerimize de metanet diliyorum. Bayramımızın ailemize, milletimize ve tüm İslam coğrafyasına yeni bir diriliş ve yeni bir kardeşlik iklimi taşımasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Bayramımız mübarek olsun."

Haber Ara