Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu:

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 16:56:45

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu:
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Bu saldırı, devletimize, milletimize, medeniyet coğrafyamıza ve tüm insanlığa yapılmıştır" dedi.

Topçu, Ahmet Yesevi Kültür Derneğince Milli Kütüphane'de düzenlenen "Ahmet Yesevi'nin Işığında Dilde, Fikirde, İşte Birlik" programında yaptığı konuşmada, terörle mücadelede şehit olanlara rahmet, gazilere şifa temennisinde bulundu.

Ankara'daki terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Topçu, "vahşi, alçak ve rezil" terör olayında hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, şöyle konuştu:

"Bu saldırı, devletimize, milletimize, medeniyet coğrafyamıza, tüm insanlığa yapılmıştır. Bu yapılan saldırının tek bir nedeni vardır. Birileri geçmişte medeniyet coğrafyamızda, 100 yıl evvel bir ameliyat gerçekleştirdiler. Bizim haritalarımızı, bizim medeniyet coğrafyasının haritalarını, oturdular cetvelle belirlediler. Aslında kimsenin derdi, Osmanlı'yı sadece savaşta yenmek değildi, Osmanlı'yı parça parça etmekti. Bunu başardılar ve oturdular medeniyet coğrafyamızı 100 yıl evvel, cetvelle belirlediler. Şimdi de aynı bizim bu medeniyet coğrafyamızı yeniden dizayn etmek istiyorlar. İşte o noktada Ankara'da bombalar patlıyor ki o ameliyat masasında medeniyet coğrafyasını ayağa kaldıracak Ankara olmasın isteniyor. Asıl neden budur. Orada yapılacak ameliyatta Ankara masada olmasın. Orada Türkmenler ve Araplar kaderiyle baş başa kalsın. Ümmetin her bir bahadır evladı oralarda kaderiyle baş başa kalsın ve Türkiye bu işin içerisinde olmasın."

Bu savaşın Kürt ve Türkmen savaşı olmadığını vurgulayan Bakan Topçu, şunları söyledi:

"Bu savaş Kürt'ün de Türkmen'in de Çerkez'in de Laz'ın da kim kendini ne şekilde tarif ediyorsa, tıpkı dedelerimizin zamanında olduğu gibi Malazgirt'te kim karşımızda idiyse bugün de onlar karşımızda. Kudüs'te kim karşımızda idiyse bugün de onlar karşımızda."

Haber Ara