Dolar

32,3443

Euro

34,8310

Altın

2.386,90

Bist

10.221,33

'Kostebekgiller 2-Golgenin Tilsimi' 22 Ocak'ta vizyon girecek

'Kostebekgiller 2-Golgenin Tilsimi' 22 Ocak'ta vizyon girecek

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-21 00:06:13

'Kostebekgiller 2-Golgenin Tilsimi' 22 Ocak'ta vizyon girecek
"Köstebekgiller-Perili Orman"ın devam filmi "Köstebekgiller 2-Gölgenin Tılsımı" filminin galası yapıldı.

Yapımcılığını Arzum Film Animasyon'un, yönetmenliğini Kudret Sabancı'nın üstlendiği filmin Özdilek AVM Cinetime sinemalarındaki galası, film ekibini vatandaşlarla buluşturdu.

Janset, Yavuz Seçkin, İnci Türkay, Ayla Algan, Yiğit Ece Yazar, Asena Keskinci, Tevfik İnceoğlu ve Ali Nuri Türkoğlu'na animasyon karakterler Boyo, Süslü, Kösteban, Köstepem, Köstosun, Cici, Köston ve Köstoy'un eşlik edeceği film, 22 Ocak'ta vizyona girecek.

Galada AA muhabirine açıklamada bulunan yönetmen Kudret Sabancı, filmin ilk bölümünün 400 bin kişi tarafından izlendiğini hatırlattı.

İkinci filmi yaparken çok eğlendiklerini ve standardı yüksek bir işe imza attıklarını anlatan Sabancı, "Filmin çalışma seti yaklaşık 20 gün sürdü. Oyuncular konusunda ilk filmdeki ana ekip belliydi ikinci hikayeye özgü yan isimleri düşündük, Janset ve Tevfik İnceoğlu ile çalıştık. Animasyonları da yaklaşık beş ay sürdü" dedi.

Filmi yarıyıl tatiline yetiştirmek için çalıştıklarını kaydeden Sabancı, çocukların ve ailelerinin keyifle izleyeceği bir film daha yaptıklarını düşündüklerini vurguladı.

Kudret Sabancı, Türk sinemasında animasyon filmleri konusunda eksiklik olduğuna işaret ederek, "Çocuk alanı çok eğlenceli ve hoş bir alan, nedense kimse eğilmemiş. Bu alana yoğunlaşmak gerekiyor. Batı'da hangi teknik kullanılıyorsa bizde de var. Yetişmiş elemanımız da var. Bir süredir animasyonlu çalışmalar yapıyorum, Filinta, Karaoğlan, Yasak. Hepsinde yerli elemanlarla çalıştık. Dünya standartlarında iş çıkarıyoruz" diye konuştu.

- "Akıncı 'El Turko' geliyor"

Yönetmen Kudret Sabancı, yakın tarihte uluslararası bir proje ile yeniden sinema izleyicisinin karşısına çıkacakları bilgisini paylaşarak, bir süredir "El Turko" adlı bir projenin üstünde çalıştıklarını söyledi.

Yeni filmin, Osmanlı Devleti'nin II. Viyana kuşatması sırasında geçen gerçek bir hikayeye dayandığını aktaran Sabancı, filme dair şu bilgileri verdi:

"Gelecek filmimizde bir İtalyan köyüne düşen bir akıncının hikayesini anlatacağız. Yaşadığı köye gidip araştırmalarımızı yaptık, onun adına yapılan heykeli gördük, yaşadığı yeri inceledik. Şu anda hikayenin senaryo aşamasındayız. Set çalışmaları önümüzdeki yıl ancak başlar diye düşünüyorum çünkü bu uluslararası bir iş olacak."

- Oyuncuların yorumları

Filmde, "Ceyda" karakterini canlandıran İnci Türkay, çekimlerde keyifli zamanlar geçirdiğini aktararak, "İlk film de güzeldi ama ikinci film çok daha enerjik, hızlı, aksiyon dolu. Animasyonlarla dolu sahneler var. Oyuncularımızın hepsi insan olmadığı için animasyonlu çekimler diğer filmlere göre çok daha zor oluyor ama güzel bir ekibiz, iyi bir çalışma ortaya koyduk. Bütün ailelere çocuklarını alıp, filmi izlemeye gelmelerini tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Köstosun" karakterini oynayan Yavuz Seçkin, "Çok havalı, artistik bir köstebek. Çok havalı ve çok eğlenceli. Duygu olarak bana yakın bir duygusu var. Keyifli bir çalışma oldu, çocuklar ve anne babalar bence gelip görsün, tarzının en iyisi diyebilirim" şeklinde konuştu.

Film ekibine ikinci bölümde katılan Janset de "Bu benim ilk deneyimim. Çocuklarla ilgili olması ise çok büyük bir sorumluluk ve heyecan katıyor. Elimden geleni yaptım, inşallah beğenilir" dedi.

Haber Ara