Dolar

32,3762

Euro

34,7865

Altın

2.432,78

Bist

9.965,19

Kosova'da muhalefetin protestosunda 15 yaralı

Kosova'da muhalefetin protestosunda 15 yaralı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 16:34:24

Kosova'da muhalefetin protestosunda 15 yaralı
Kosova'da muhalefetteki Kendin Karar Al (Vetevendosje) partisinden bir milletvekilinin dün polis tarafından gözaltına alınmasının ardından başkent Priştine'de düzenlenen protestolarda 15 kişi yaralandı.

Kosova Polis Sözcüsü Baki Kelani, AA muhabirine, göstericilerin polis merkezlerine taşlarla saldırdığı protesto olaylarında 14 emniyet mensubunun ve bir sivilin yaralandığını ve çok sayıda iş yeri ve aracın hasar gördüğünü söyledi.

Geçen hafta mecliste iktidar sıralarına gaz bombası atan Albin Kurti'nin dün akşam gözaltına alınmasının ardından Kendin Karar Al Hareketi sosyal medya üzerinden vatandaşlara "polis devletine karşı çıkmaları" çağrısında bulunmuştu.

Polis merkezi önünde toplanan 200 kadar muhalefet yanlısı binaya taş atarken, emniyet güçleri göz yaşartıcı bomba kullandı.

Sorgusunun ardından serbest bırakılan Kurti, gözaltına alınmasının siyasi bir karar olduğunu savundu.

Muhalefet, AB ara bulucuğunda devam eden Kosova-Sırbistan diyalog süreci kapsamında, 25 Ağustos'ta iki ülke liderlerinin Brüksel'de imzaladığı anlaşmadan vazgeçilmesini talep ediyor.

Bu arada, Kosova hükümeti bir açıklama yayımlayarak Kurti'nin gözaltına alınmasının ardından yaşanan protestoları kınadı.

Açıklamada, Kendin Karar Al Hareketi'nin başlattığı ve diğer muhalefet partilerinin de destek olduğu olayların kamu düzenini tehdit ettiği belirtildi.

Priştine savcılığından yapılan açıklamada ise, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Kurti hakkındaki soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Haber Ara