Dolar

32,2631

Euro

34,8188

Altın

2.412,30

Bist

10.273,47

Kdz. Ereğli Belediyesi Cankurtaranları Göreve Başladı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediyesi plaj tesislerinin açılması ile birlikte biri bayan 5 cankurtaran da göreve başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-20 16:21:24

Kdz. Ereğli Belediyesi Cankurtaranları Göreve Başladı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediyesi plaj tesislerinin açılması ile birlikte biri bayan 5 cankurtaran da göreve başladı.

Kdz. Ereğli Belediyesi Plaj tesislerinde biri kadın 5 cankurtaran, bir sağlıkçı ve temizlik işçileri göreve başladı. Plaj sorumlusu Yıldıray Ağar, geçtiğimiz yıl 60 kişiyi boğulmaktan kurtardıklarını dile getiren Ağar "Maalesef geçen yıl bizim sorumluluk alanımız dışındaki yerlerde ölümlü boğulma olayları yaşandı. Onlarda bizi çok üzüyor. Çoğu zaman plaj dışındaki yerlere yetişemiyoruz. Kdz. Ereğli Belediyesi Plajı özellikle Ramazan ayından sonra Ankara, Bolu, Sakarya, Düzce ve Zonguldak'ın tüm ilçelerinden gelen insanlarla dolup taşıyor. Burada biri bayan 5 arkadaşımızla insanlarımızın güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Aileleri çocuklarını denizde yalnız bırakmamaları, şamandırayı geçmemeleri ve can kurtaranların anons ve düdüklü uyarılarına riayet etmelerini isteyen Ağar, en büyük isteklerinin bu yılı kazasız belasız geçirmek olduğunu söyledi..

Plajda bir hücum botu ve bir tekne ile boğulma olayı meydana geldiğinde anında müdahale ettiklerini anlatan Ağar, vatandaşların güvenli olmayan noktalarda denize girmesinin çok riskli olduğunu anlattı.

Ağar, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilgili başkan yardımcısı ve daire müdürlerinin direktifleri doğrultusunda belediye plaj tesislerinde her türkü hazırlığın yapıldığını ve gerekli önlemlerinde alındığını dile getirdi.

Haber Ara