Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kasımpaşa-Fenerbahçe maçından notlar

Kasımpaşa-Fenerbahçe maçından notlar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-13 21:37:05

Kasımpaşa-Fenerbahçe maçından notlar
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasındaki Kasımpaşa maçına takımını, son oynanan Antalyaspor müsabakasının ilk 11'inde 4 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Portekizli teknik adam, Kasımpaşa karşısında Hasan Ali Kaldırım, Simon Kjaer, Diego Ribas ve Abdoulaye Ba'nın yerine Caner Erkin, Raul Meireles, Ozan Tufan ve Michal Kadlec'i ilk 11'de oynattı.

Kalede Volkan Demirel'e şans veren Pereira, savunma dörtlüsünü Şener Özbayraklı, Mehmet Topal, Kadlec ve Caner Erkin'den oluşturdu. Orta sahada Meireles, Josef de Souza, Ozan Tufan ve Luis Nani'yi oynatan tecrübeli teknik adam, forvette ise Van Persie-Jose Fernandao ikilisini bozmadı.

- Stoperde Kadlec-Mehmet Topal ikilisi

Pereira, stoper oyuncuları Bruno Alves, Abdoulaye Ba ve Simon Kjaer'in yokluğunda, bu bölgede Michal Kadlec-Mehmet Topal ikilisine görev verdi.

Sarı-lacivertlilerde, Alves sağ üst ön adalesinde, Ba kasığında, Kjaer de ayak bileğinde yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle Kasımpaşa karşısında kadroya giremedi.

Bu oyuncuların yokluğunda Vitor Pereira, Kadlec ile asıl mevkisi orta saha olan Mehmet Topal'ı stoperde oynattı.

Sarı-lacivertlilerde dünkü antrenmanını sağ kasığında ağrı hissederek yarıda bırakan Brezilyalı futbolcu Diego Ribas da sakatlığından dolayı maç kadrosuna alınmadı.

- Ozan Tufan ilk kez 11'de

Fenerbahçe'nin transferin son günlerinde Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Ozan Tufan, sarı-lacivertli formayla ilk kez sahaya 11'de sahaya çıktı.

Ligin 2. haftasında Çaykur Rizespor karşısında son 20 dakika oyuna giren Ozan, Kasımpaşa deplasmanında sarı-lacivertli formayla ilk 11'de mücadele etti.

- Caner'in cezası bitti, Markovic kadroda

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Caner Erkin, 4 maçlık cezasını doldurarak ligde tekrar formasına kavuştu.

Geçen sezonun 33. haftasında İstanbul Başakşehir maçında kırmızı kart gören ve 4 maç ceza alan Caner, bu yıl ilk 3 hafta cezası nedeniyle forma giyememişti.

Sarı-lacivertlilerin İngiliz ekibi Liverpool 'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Sırp oyuncu Lazar Markovic de 18 kişilik maç kadrosunda yer aldı.

Sezon öncesi sakatlanan Gökhan Gönül ise takımla çalışmalara başlamasına rağmen maç eksiği bulunduğu için kadroya alınmadı. Pereira, Gökhan'ın yanı sıra Mehmet Topuz'u da kadroya dahil etmedi.

- Şehitler unutulmadı

Her iki takımın futbolcuları ve taraftarları, son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi.

Fenerbahçeli futbolcular, üzerinde Galatasaray ve Beşiktaş'ın da armalarının bulunduğu Türk bayrağı olan "Teröre karşı birlikteyiz" yazılı siyah tişörtlerle ısınmaya çıktı. Kasımpaşalı futbolcular ise Türk bayrağının yer aldığı siyah tişörtle ısınmak için sahaya geldi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ile Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da bu tişörtlerle yedek kulübesinde yer aldı.

Ayrıca, lacivert-beyazlı futbolcular şehitleri anmak için maçta kırmızı renkli formayla mücadele etti.

İki takım taraftarları da şehitleri unutmayarak, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Vatan sana canım feda" diye tezahüratlarında bulundu.

Stadın bütün elektronik reklam panolarında ise "#terörekarşıbirlikteyiz" yazısı yazılırken, futbolcular "Teröre karşı birlikteyiz" yazılı pankartı taşıyarak maç önce sahaya çıktı. Maçtan önce şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Fenerbahçeli taraftarlar da her iki takımın oyuncularını aynı anda tribünlere çağırdı. Birbirleriyle sarılarak tribünleri selamlayan futbolcular büyük alkış aldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ise yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, son günlerde gelen şehit haberlerini üzüntüyle öğrendiğini belirterek, "Bu olayları duydukça çok büyük üzüntü yaşıyorum. Şehit olan vatandaşların ailelerine başsağlığı diliyorum. Acıların en büyüğünü yaşıyorlar" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kasımpaşalı taraftarlar maça fazla ilgi göstermezken, Fenerbahçeli taraftalar kendileri için ayrılan 1000 kişilik tribünün tamamını doldurdu.

Haber Ara